HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Avukatlara adliyede gözaltı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda Gezi Parkı eylemcilerine destek vermek isteyen avukatlarla polis arasında arbede yaşandı.

Avukatlara adliyede gözaltı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda 12.00’de toplanan avukatlar Gezi Parkı olaylarını protesto etmek istedi. Polis müdahale ederek 2 avukatı gözaltına aldı. Bunun ardından yaklaşık 100 avukat adliyedeki karakolun önünde slogan atarak oturmaya başladı. Ünlü Avukat Ali Rıza Dizdar da gözaltına alınan isimler arasında. Bu arada İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve beraberindekiler Çağlayan Adliyesi'ne ulaştı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'da İstanbul'a doğru yola çıktıklarını açıkladı.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/-adliye-karisti--adliyede-avukatlara-mudahale/11994/1683253/)

Avukatların yaklaşık bir saat boyunca oturmasının ardından Çevik Kuvvet polisi yeniden adliyeye girdi. Avukatların etrafını çeviren polis daha sonra gözaltına almaya başladı. Avukatların direnmesi üzerine polis yine zor kullandı. Bu sırada bazı avukatların yerde sürüklendikleri görüldü.

POLİSE TEPKİ GÖSTERENLER SU ŞİŞESİ VE ÇAKMAK FIRLATTI

Olaya adliyenin üst katlarında toplanan bazı kişiler de tepki gösterdi. Bu sırada üst katlardan polise su şişeleri ve çakmakların atıldığı görüldü.

49 AVUKAT GÖZALTINDA

Adliyedeki olaylarda aralarında tanınmış avukat aynı zamanda Beşiktaş Yüksek Divan Kurulu Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar ile KCK davası avukatlarından Sinan Zincir, Hüseyin Boğatekin, Suat Eren’in de olduğu 49 avukat gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlardan 16'sı kadın.

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde, Gezi Parkı eylemlerine destek eylemler yapan 16’sı kadın 49 avukat gözaltına alındı. Aralarında BJK Yüksek Divan Kurulu Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar’ın da bulunduğu avukatlar gözaltı işlemlerinin yapılması süresince çevik kuvvet otobüslerinde bekletildi.

KARGA TULUMBA TAŞINDI. KELEPÇELENEREK GÖZALTINA ALINDA

Avukat Hüseyin Boğatekin gözaltına işlemine en şiddetli direnenlerden biriydi. Boğatekin, kol ve bacaklarından tutan polisler tarafından, karga tulumba adliyeden çıkarıldı. Avukat Hüseyin Boğatekin bu sırada yine gözaltına alınmaya karşı çıktı, slogan attı. Bi ara yere düşen Boğatekin plastik kelepçeyle kelepçelenerek gözaltına alında.

GÖZALTINA ALINANLARIN ÇOĞU CÜBBELİYDİ

Adliyeden teker teker çıkarılan avukatların çoğunun üstünde cübbelerinini olduğu görüldü.

GÖZALTINA ALINANLAR EMNİYETTE

Gözaltına alınanlar Çevik Kuvvet otobüslerine bindirildi. Avukatların Emniyet’e götürüleceği sırada dışarıda toplanan bir başka grup araçların önünü kesti. Bunun üzerine Çevik Kuvvet, müdahale ederek araçlara yol açtı. Açılan yoldan ilerleyen araçlar adliyeden ayrıldı. Grubun polise tepkisi bir süre daha devam etti. C kapısından giriş bir süreliğine kapatıldı.

SİVİL POLİS AVUKATIN RESMİNİ ÇEKMEK İSTEDİ

Bu arada, Çağlayan Adliyesi'nde avukatlara yönelik müdahalenin gerisinde Gezi Parkı protestoları değil, bir sivil polisin turnikeden geçen avukatın resmini çekmek istemesinden kaynaklandığı iddia edildi. Söz konusu tartışmadan sonra onlarca avukat turnikelerin olduğu noktaya yöneldi.

BARO BAŞKANI ADLİYEDE

Öte yandan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da saat 14.30 sıralarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı'yla görüşmek üzere adliyeye geldi. Kocasakal, gözaltına alınan avukatların serbest bırakıldıklarını açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, Baro yönetimi olarak yola çıktıklarını İstanbul'a geleceklerini açıkladı. Feyzioğlu Twitter hesabında şu mesajı paylaştı: "İstanbul barosu mensubu yaklaşık 30 avukat Adliye'de yaka paça gözaltına alındı. Destek için TBB yönetimi olarak yola çıktık.

Serbest bırakıldılar
Çağlayan adliyesinde gözaltına alınan 49 avukat serbest bırakıldı. Gözaltına alındıktan sonra önce Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne getirilen 49 avukat, araçlardan indirilmeden kimlik tespitleri yapılarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen avukatlar daha sonra serbest bırakıldı.


En Çok Aranan Haberler