HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Ortadoğu'ya yeniden şekil veren güçler...'

Türkiye'de olduğu gibi yurt dışında da uzman ve analistler Gezi Parkı gösterilerini tetikleyen faktörleri anlamaya çabalıyor.

'Ortadoğu'ya yeniden şekil veren güçler...'

LONDRA(ANKA) - İngiliz İndependent gazetesinin editoryal başyazarı Mary Dejevsky, "Ortadoğu'ya yeniden şekil veren güçler, Türkiye'ye de yeniden şekil verecek" iddiasında bulundu.

Mary Dejevsky, Gezi gösterilerine ilişkin olarak şimdiye kadar yapılan değerlendirmelerin gösterilerin ne olduğundan çok ne olmadığına odaklandığına dikkat çekerken "Bu bir Arap Baharı değil", "Abartılmamalı" gibi çeşitli örnekleri de sıraladı.

Bu tür değerlendirmelerin sonuç olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra, NATO'nun doğu kanadını korumak için Türkiye'ye dayanan ABD, AB ile Türkiye'yi güvenli bir enerji ortağı olarak gören Rusya'yı rahatlatmaya yönelik olduğunu savunan Dejevsky, şu yorumu da yaptı:

"Türkiye'nin, güneyinde, kuzeyinde ve doğusundaki komşularını sarsan güçlerden uzak kalabileceği inancı, hiçbir zaman gerçekçi olmadı. Türkiye, bir demokrasi olabilir, olgun değilse de, ancak genç ve hızla büyüyen nüfusu, eğitim sisteminin yetersizliği ve kırsal bölgelerinin geri kalmışlığı, başka yerlerdekilere benzeyen istikrarsızlık tohumlarını filizlendirmiş durumda."

Dünya haberler


En Çok Aranan Haberler