HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da savaş karşıtı eylem

Adana'da Savaş Karşıtları Platformu'nun düzenlediği eylemde, Türkiye'nin ABD'nin oyununa gelerek Irak'la savaşa girmemesi istendi.

Adana'da savaş karşıtı eylem

Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan sendika ve parti temsilcilerinden oluşan platform üyeleri, savaş karşıtı sloganlar atarken, Plaform adına bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ABD'nin, sömürü ve talanına karşı duran dünya halklarını sindirme ve yok etme politikasının günden güne sertleşerek devam ettiğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

"Dünyanın en büyük silah tüccarı konumunda olan, dünyanın tamamını yok edebilecek kadar nükleer, biyolojik ve kimyasal silah stoklarına sahip olan ve elinde bulundurduğu bu öldürücü silahları hiçbir denetime tabi olmayan ABD'nin, kitle imha silahları üretiyor veya bulunduruyor diye Irak'a saldırmak istemesinin tek bir anlamı vardır. O da ABD dünyanın tek hakimi olmak istemektedir. Bu nedenle Türkiye hükümetinden savaşa girmemesini, hava sahasını ve İncirlik Üssü'nü ABD'nin ölüm silahlarına açmamasını istiyoruz. Artık yeter; Türkiye kendi evlatlarının kanını satma onursuzluğunu yaşamamalıdır. Çocuklarımızın Irak'ta ölmesine ve öldürmesine izin vermeyelim."

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler