HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş: 2 Galatasaray: 2 Cenk Tosun Muhteşem Gol İzle

Spor Toto Süper Lig Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 2 Muhteşem Goller Peş Peşe Beşiktaş: 2 - Galatasaray: 2 Cenk Tosun Golü İzle Muhteşem Gol

Beşiktaş: 2 Galatasaray: 2 Cenk Tosun Muhteşem Gol İzle

Spor Toto Süper Lig 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray derbi maçına çıkıyor. Beşiktaş-Galatasaray maçı saat 20:00'da başladı. Vodafone Arena'da hakem Ali Palabıyık'ın yöneteceği maç Lig TV kanalından canlı yayınlanıyor. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ve Ceyhun Sesigüzel üstlenirken, dördünce hakem Volkan Bayarslan.

Hakem Ali Palabıyık sezonun ilk derbisini başlatan düdüğü çaldı...

Dakika 5: Quaresma sol taraftan hareketlenen Caner'i gördü. Caner topu G.Saray ceza alanına göndermek istedi. Topa hareketlenmek isteyen Quaresma, Selçuk'a faul yaptı.

Dakika 6: Maçta ilk şut Beşiktaş'tan! Quaresma, vuruşunu yaptı ve top Muslera'da kaldı.

Dakika 8: Sneijder'in kullandığı kornerde, Yasin ön direkte kafayı vurdu. Direkten dönen topu takip eden Eren Derdiyok topu ağlara gönderdi: 0-1.

Dakika 11: Gökhan Gönül ile Bruma arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Dakika 13: Marcelo, ceza sahası içinde gelişine sert vurdu, Muslera topu kornere gönderdi.

Beşiktaş gol sonrası özellikle sol kanattan ataklarla G.Saray kalesine gidiyor...

Dakika 16: Quaresma sol kanattan atağa katılan Atiba'yı gördü. İçeriye çevirilen topta Hakan Balta araya girdi.

Hakan Balta endirek serbest vuruşu kullanması için orta sahaya Muslera'yı çağırınca tribünlerden tepki yağdı.

Dakika 22: Sneijder, orta alanda Olcay Şahan'a arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart gördü.

Dakika 25: Cenk Tosun yerde kaldı, Ali Palabıyık faul işaretini vermeyince tribünlerden yoğun tepki geldi.

Dakika 28: Sneijder'in kullandığı köşe vuruşunda Fabri çıktı ve topu yumruklamak istedi. Boşta kalan topa Eren Derdiyok arka direkte vurdu ancak savunma topu uzaklaştırdı.

Dakika 33: Carole, sol tarafta Olcay Şahan tarafından düşürüldü. Olcay yan hakemin uyarısıyla verilen faul kararı sonrası yan hakeme giderek itiraz etti.

Dakika 37: Yasin'in şutunda top Caner'den döndü. Caner, posizyon sonrasında yerde kalırken Bruma'nın topu dışarı atmaması maçta gergin anlara neden oldu.

Dakika 40: Beşiktaş'ın bulduğu gol öncesinde Cenk'in elle oynaması nedeniyle hakem golü iptal etti.

Dakika 41: Bruma'nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Sneijder, müsait pozisyonda Fabri'ye takıldı. Posizyonun devamında kısa paslar yapan G.Saray'da Tolga Ciğerci şansını uzaktan denedi ancak top Fabri'de kaldı.

Dakika 44: Bruma, orta sahada aldığı topta 4 oyuncudan sıyrılarak Fabri ile karşı karşıya kaldı. Fabri'yi terse yatıran Portekizli, topu ağlarla buluşturdu: 0-2.

İlk yarı G.Saray'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Derbide 2. yarı başladı...

Beşiktaş'ta Olcay ve Oğuzhan Özyakup çıkarken, Talisca ve Aboubakar oyuna dahil oldu.

Dakika 48: Quaresma ceza sahası dışından vuruşunu yaptı ancak top, üstten auta çıktı.

Dakika 53: Aboubakar ceza sahası ön çizgisinde Chedjou'yu geçmek isterken yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık devam kararı verdi.

Aslan, 44'te Bruma'nın golüyle 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Beşiktaş - Galatasaray

STAT: Vodafone Arena

SAAT: 20.00

HAKEM: Ali Palabıyık

YAYIN: Lig TV

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Tosic, Marcelo, Caner, Atiba, Gökhan İnler, Oğuzhan, Quaresma, Olcay, Cenk

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok

YEDEKLER: Cenk, Hamit, Linnes, Sinan, Semih, Josue, Cavanda

TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink

70.DK: Atiba Hutchinson'ın pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Vincent Aboubakar sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top savunmada Lionel Carole'den geri geliyor.

68.DK: Köşe vuruşu için topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını ön direğe yapıyor. O noktada Atiba Hutchinson'dan seken top arka tarafta Tolga Ciğerci'nin önünde kalıyor. Tolga, topu kontrol ettikten sonra müsait pozisyonda sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

67.DK: Selçuk İnan, kaleye uzak mesafeden hafif sağ çaprazdan kaleye çektiği sert şutu kaleci Fabricio Agosto son anda kornere çeliyor.

65.DK: Sağ kanatta Tolga Ciğerci, rakibi Cenk Tosun'u omzundan çekerek yere indiriyor ve hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

64.DK: Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Bruma sağ ayağıyla kaleye şutunu çekiyor ancak kaleci Fabricio Agosto üzerine gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.

61.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Anderson Talisca doğrudan kaleye şutunu çekiyor ancak top az farkla kalenin üstünden auta gidiyor.

59.DK: Sol kanattan Caner Erkin ortasını ceza alanı sol çaprazına doğru yapıyor. Bu noktada Atiba Hutchinson topu kontrol ettikten sonra çok sert bir şut çekiyor. Kaleci Fernando Muslera'nın ayağına çarpan top direğede çarpıp kornere gidiyor.

57.DK: Sol kanattan taç atışını kullanan Caner Erkin uzun bir pasla topu Anderson Talisca'ya atıyor. Talisca, ceza sahası içi sol çaprazından topun gelişine voleyle şutunu çekiyor ancak çok iyi yer tutan kaleci Fernando Muslera zorlanmadan bu şutu kurtarmayı başarıyor.

55.DK: Beşiktaş, yarı alanın sağ kanadında Bruma, rakibi Gökhan Gönül'e yaptığı faul sonrasında Ricardo Quaresma hakeme aşırı itirazlarda bulununca sarı kart ile cezalandırılıyor.

54.DK: Sol kanattan Cenk Tosun ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada Vincent Aboubakar dönerek şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde yandan auta gidiyor.

52.DK: Sağ köşeden Beşiktaş, Ricardo Quaresma ile korner kullanıyor. Quaresma'nın, ön direğe gönderdiği ortasını savunmasına yardıma gelen Eren Derdiyok uzaklaştıran isim oluyor.

48.DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından uzak mesafeden Ricardo Quaresma kaleye şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

46.DK: İkinci yarının hemen başlarında Galatasaray sol kanattan köşe vuruşu kazanıyor. Topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını kale ağzına doğru gönderiyor. O noktada yaşanan karambol sonrasında savunma topu uzaklaştırıyor.

46.DK: Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlıyor. Sırasıyla Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan oyundan alınırken, Vincent Aboubakar ile Anderson Talisca'da oyuna dahil oluyor.

46.DK: Ali Palabıyık ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Beşiktaş başlıyor.

DEVRE ARASI

45.DK: Hakem Ali Palabıyık ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor.

45.DK: Ceza sahası içi sol çaprazından Cenk Tosun'un çektiği şut kaleye paralel bir şekilde gidip ters taraftan auta gidiyor.

45.DK: Defanstan atılan uzun topa hareketlenen Ricardo Quaresma sağ kanatta ofsayta yakalanıyor.

44.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Bruma ile farkı 2'ye çıkarıyor. Orta alanda topla buluşan Bruma bir anda hızlanıp rakiplerinden tek tek geçtikten sonra kaleci Fabricio Agosto ile karşı karşıya kalıyor. Penaltı noktasının hemen üzerinden plase vuruşunu yapan Bruma ağları havalandırmayı başarıyor.

41.DK: Galatasaray 2. gole çok yaklaşıyor ! Gökhan İnler kendi yarı alanından çıkarken topu Bruma'ya kaptırıyor. Bruma, bekletmeden pasını solundaki Wesley Sneijder'e gönderiyor. Ceza sahası içi sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya kalan Wesley Sneijder, sağ ayağıyla plase bir vuruş deniyor ancak Fabricio Agosto bu şutu kurtarmayı başarıyor.

39.DK: Köşe vuruşunuda kullanan Wesley Sneijder, ortasını altıpasın önüne doğru yapıyor ancak kaleci Fabricio Agosto kalesini terkedip topa hakim olmayı başarıyor.

38.DK: Sol köşe gönderine yakın bir noktadan Galatasaray serbest vuruş kazanıyor. Serbest vuruş için topun başına geçen Wesley Sneijder dar açı olmasına rağmen kaleye çok sert bir şut çekiyor fakat Fabricio Agosto son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.

36.DK: Sol kanatta bir anda süratlenen Bruma rakiplerini arkasına aldıktan sonra pasını ceza yayındaki arkadaşı Yasin Öztekin'e atıyor. Yasin, topun kontrolünü sağladıktan sonra şutunu çekiyor ancak savunmada Marcelo Guedes topun kaleye gitmesini önlüyor.

35.DK: Maçın geride kalan süresine baktığımızda Beşiktaş skor olarak geride olmasına rağmen topla oynama yüzdelerinde büyük bir üstünlüğü bulunuyor.

31.DK: Gökhan İnler'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma bekletmeden ortasını ceza alanına doğru gönderiyor ancak orta kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

28.DK: Golün geldiği köşeden Galatasaray köşe vuruşu kazanıyor. Topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor. Cenk Tosun'dan seken top arka tarafa doğru açılıyor. O noktada Eren Derdiyok kafa vuruşunu istediği gibi yapamayınca defans topu rahat bir şekilde uzaklaştırmayı başarıyor.

27.DK: Müsabaka kaldığı yerden devam ediyor.

26.DK: Cenk Tosun, Hakan Balta ile girdiği mücadele sonrasında yerde kalıyor ve Cenk'in tedavisi için sağlık ekipleri oyun alanına dahil ediliyor.

22.DK: Orta alanda Wesley Sneijder, rakibi Olcay Şahan'a yaptığı faul sonrasında maçta ilk sarı kartı gören isim oluyor.

22.DK: Sağ kanattan Sabri Sarıoğlu yerden ortasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderiyor. O noktada Eren Derdiyok topun gelişine şutunu çekiyor ancak top Dusko Tosic'den geri geliyor. Dönen topu iyi takip eden Tolga Ciğerci ceza sahası dışı sağ çaprazından kaleye şansını deniyor fakat bir kez daha top defansdan geri geliyor.

17.DK: Galatasaray, Wesley Sneijder ile sol taraftan köşe vuruşu kullanıyor. Wesley Sneijder'in ön direğe gönderdiği ortasını savunma dikkatli bir şekilde uzaklaştırıyor.

14.DK: Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruş sonrasında kale sahasına gelen ortayı Galatasaray savunması uzaklaştırıyor.

13.DK: Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Caner Erkin geçiyor. Caner'in ön direğe gönderdiği ortasını Selçuk İnan kafayla uzaklaştırıyor. Dönen topu tekrar Caner Erkin kafayla içeri dolduruyor. Penaltı noktasının hemen sağında Marcelo Guedes topun gelişine şutunu çekiyor ancak savunmanın müdahalesiyle top kornere gidiyor.

10.DK: Ricardo Quaresma'nın sol kanattan yerden gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırıyor.

8.DK: GOOOLL!! Galatasaray, Eren Derdiyok'un golüyle maçta 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ön direğe gönderdiği ortasına Yasin Öztekin kafa vuruşunu yapıyor ancak top yakın direğe çarpıp arka direğe doğru yöneliyor. O noktada Eren Derdiyok savunmanın markajından sıyrılıp boş kaleye topu göndermeyi başarıyor.

6.DK: Ricardo Quaresma'nın, ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği sert şut kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

5.DK: Sol kanatta Ricardo Quaresma'nın pasıyla topla buluşan Caner Erkin ceza sahası içi sol çaprazında son çizgiye inmeden yerden ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma topu uzaklaştırmayı başarıyor.

2.DK: Sağ kanatta Ricardo Quaresma'dan topu çalan Sabri Sarıoğlu, bekletmeden ortasını ceza alanına doğru gönderiyor ancak savunmada Gökhan Gönül topu göğsüyle kalecisi Fabricio Agosto'nun ellerine bırakıyor.

1.DK: Hakem Ali Palabıyık maçın ilk düdüğünü çalıyor ve derbiye Galatasaray başlıyor.

- İki takım oyuncuları ve hakemler oyun alanına geliyor. Maç seremoniden hemen sonra başlayacak.

- Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan son 3 maçda Beşiktaş, rakibine karşı henüz yenilgi yüzü görmedi.

- 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0'lık galibiyeti ile başlayan 92 yıllık rekabette, geride kalan 339 maçın 120'sini Galatasaray, 107'sini Beşiktaş kazanırken, 112 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

- Beşiktaşda Cenk Tosun 4 golle takımının en skorer ismi olurken, Galatasaray'da da Eren Derdiyok 4 gol atarak takımını sırtlayan isim oluyor.

- Beşiktaş cephesinde ise herhangi sakat veya cezalı oyuncu bulunmaktadır.

- Derbi öncesi Galatasaray'da Lukas Podolski, Serdar Aziz ve Nigel De Jong gibi önemli eksikler bulunuyor.

- 4 hafta geride kalırken 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan Beşiktaş 2. sırada yer alırken, aynı puana sahip Galatasaray ise avaraj farkıyla 3. sırada yer almaktadır.

- Vodafone Arena Stadyum'unda saat 20:00'de başlayacak olan dev derbiyi hakem Ali Palabıyık yönetecek.

- Spor Toto Süper Lig 2016/2017 Sezonu - 5. Haftasında Beşiktaş, Galatasaray'ı konuk ediyor.

İLK 11'LER

Beşiktaş: Fabri, Göhkan, Marcelo, Tosic, Caner, Atiba, Gökhan İnler, Oğuzhan, Quaresma, Olcay, Cenk

Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan, Carole, Tolga, Selçuk, Yasin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler