HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihte Sırrı Çözülemeyen 5 Gizemli Olay Bakın Neymiş?

Tarihte Bir Türlü Sırrı Çözülemeyen Beş Gizemli olay Bakın Neymiş Bu Gizemli olaylar Sizi Çok Şaşırtıcak.

Tarihte Sırrı Çözülemeyen 5 Gizemli Olay Bakın Neymiş?

TARİHTE BUNLAR HALA ÇÖZÜLMEDİ !

Atlantis - Kayıp Kıta

Platon'un Timaeus ve Critias kitaplarında bahsettiği kayıp kıta ve uygarlık Atlantis yıllardır tartışılmaya devam ediyor. Çoğu görüşe göre efsanevi olarak değerlendirilen Atlantis'in gerçek olduğuna inanan ve arayan birçok araştırmacı da bulunuyor. Hatta, ünlü medeniyetin bir dönem Manisa'da olabileceği iddia edilmişti. Yıllardır tartışılan Atlantis gerçek mi değil mi tartışması hiçbir zaman çözülemeyecek tartışmalardan biri olabilir. Tabii ki bir araştırıcı "işte bakın burada" diyerek ortaya çıkmazsa.

Babil'in Asma Bahçeleri

Dünyanın eski yedi harikasından biri olan Babil'in Asma Bahçeleri'nin tam yeri hiçbir zaman bulunamadı. Geleneksel olarak, Irak'ta Babil şehri olan şimdiki Hillah yakınlarındaki Babil’in eski şehrinde inşa edildiği söylenmektedir ancak herhangi bir kanıt bulunamamıştır. Babil metinlerinde de rastlanmayan Asma Bahçeleri'nin kaynağı bilinmemekle birlikte Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olmayı nasıl başardığı merak konusudur.

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1484543/640xauto.jpg)

D. B. Cooper Kimdir

Tarihin en ünlü uçak korsanlarından biridir. 24 kasım 1971 'de Portland- Seattle seferini yapan Pacific Northwest havayolları uçağına binen Cooper, uçuş görevlisine üzerinde bomba olduğunu, 200.000 $ nakit ve 4 paraşüt istediğini belirten bir not verir. Uçak Seattle'a indiğinde Cooper'ın tüm istekleri karşılanır ve yolcular indirilir. Meksikaya gitmek için tekrar havalanan uçaktan Columbia gölü civarında nakit paralar ve paraşüt ile atlayan Cooper'ın izine bir daha rastlanmaz. Dava dosyası kapatılmıştır ve muhtemelen Cooper'ın kim olduğu hiçbir zaman bilinemeyecek.

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1484544/640xauto.jpg)

John F. Kennedy Suikastı

ABD Başkanlarından John F. Kennedy'nin öldürülmesi tarihteki önemli gizemli olaylar arasında. Cinayetin nasıl gerçekleştirildiği bilinse de kimler tarafından yapıldığı, arkasındaki asıl gücün kim olduğu hiçbir zaman tam olarak açıklığa kavuşmadı. İsrail'in nükleer programına karşı olması nedeniyle İsrail Gizli Servisi Mossad'ın bu suikasti düzenlediğinden tutun da FBI, CIA ve Pentegon'un ortak planı olduğuna kadar birçok iddia ortaya atıldı.

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1484545/640xauto.jpg)

Kleopatra'nın Mezarı

Antik Mısır'ın son Hellenistik kraliçesi Kleopatra oldukça zeki ve liderlik gücü yüksek bir tarihsel kişilik olarak bilinir. Dokuz dil bilen Kleopatra Mısır'da liderliği tek basına ele geçirmiş, Roma'ya giderek Sezar'ı kendine aşık ettirmeyi başarmıştı. En büyük amacı iki büyük imparatorluğu birleştirerek tüm dünyaya hakim olmaktı. Sezar'ın tahtan inmesinden sonra hayallerini ertelemek zorunda kalan Kleopatra ardından tahtın ortağı olan Marcus Antonius ile aşk yaşadı. Birlikte giriştikleri savaştan sonra kaçmak zorunda kalan Kleopatra Mısır'a döndü ve kendini zehirleyerek yaşama veda etti. Kleopatra'nın mezerının nerede olduğu hala araştırılmaktadır.

![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1484546/640xauto.jpg)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler