HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli'de BDP HDP Eş Başkanları Tutuklandı!Hapismi Yatacaklar Kimler Tutuklandı?

Tuncelide BDP Ve HDP Eş Başkanları Tutuklandı Hapis Yatacaklarmı?Kimler Tutuklandı İsimleri Açıklandımı?

Tunceli'de BDP HDP Eş Başkanları Tutuklandı!Hapismi Yatacaklar Kimler Tutuklandı?

Tunceli'de, geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen kepenk kapatma eyleminden sonra yürütülen soruşturma kapsamında HDP il Eş Başkanı Aslan Çağı ve DBP il Eş Başkanı Hülya Yer'in de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

EYLEMLERİ ORGANİZE EDİP, ESNAFA BASKI YAPMIŞLAR

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 16 Ekim tarihinde Tunceli Merkez Kutu Deresi bölgesinde güvenlik güçlerince icra edilen operasyonları protesto etmek amacıyla İl genelinde 21 Ekim'de kepenk kapatma eylemi gerçekleştirildiği belirtilerek, "Kepenk kapatma eylemi ile alakalı adli ve idari işlemlere başlanılmış olup, bu kapsamda esnaflar ifadeleri alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılmışlardır. Bahse konu kepenk kapatma eylemini organize ettikleri ve esnaflara baskı yaptıkları iddiası ile aralarında HDP ve DBP (sözde) il Eş başkanlarının da bulunduğu 9 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, 8 kişi gözaltına alınmış, 1 kişinin aranmasına ise devam edilmektedir" denildi.

DİYARBAKIR'DA ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTİN FOTOĞRAFINI TAŞIYAN 3 KİŞİ GÖZALTINDA

Siirt'te 17 Ekim'de güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen terör örgütü PKK mensubu Şerife Ergün'ün cenazesi dün Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda defnedildi. Defin işlemleri sırasında polisin ikazlarına rağmen Ergün'ün fotoğrafını taşıyan R.E., S.E. ve M.E. isimli şahıslar, kovalamaca sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler