HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vatanım Sensin 2.Bölüm Fragmanı 3 Kasım Tanıtımı Cevdet Öldü'mü?Kanal D

Kanal D'nin yeni Dizisi Vatanım Sensin 2.Bölüm Fragmanı yayınlandı 3 Kasım tanıtımı Vatanım Sensin 2.Bölümde Neler Olacak Vatanım Sensin 2.Bölüm Özeti Vatanım Sensin 2.Bölüm izle

Vatanım Sensin 2.Bölüm Fragmanı 3 Kasım Tanıtımı Cevdet Öldü'mü?Kanal D

Cevdet, Balkan Harbinin son zamanlarına doğru Selanik’te bir komutandır. Vatanını seven yiğit bir asker, karısı Azize’ye tutkulu bir eş, anası Hasibe’ye hayırlı bir evlat ve çocuklarına sevecen bir babadır. Cephede kan kardeşi Tevfik’le birlikte vatan topraklarını kaybetmemek adına var gücüyle direnirken, kalleş bir olay sonrası başına gelenler her şeyi tepetaklak eder. Cevdet ailesinden kopmak zorunda kalmıştı. Azize ise ailesiyle Selanik’ten İzmir’e göç etmek zorunda kalmıştır. Teyfik’de bu sırada Azize’ye yardım eder.

Diğer yandan yıllardır sakladığı duygularını ona karşı belli etme pahasına yanlarında bulunur. Azize zorlu koşullarda ailesiyle birlikte mücadelenin içerisine girer. Çocuklarını hem zorlu koşullarda hemde kocasının yokluğuyla yetiştirir. 1919 senesinde Yıldız, gizlice katıldığı bir baloda Yunan Teğmen Leon’a aşık olur. Hilal, gazete yazıları yazarak işgale karşı insanları örgütlemek ister ancak başını derde sokar. Ali Kemal ise aşk acısıyla kavrulan serseri bir mayındır. Azize bu durumda her birinin dertleriyle boğuşurken Yunanlılar tarafından İzmir’in işgal edileceği haberiyle sarsılır. Oysa ki o işgal yıllar önceki kaybettikleri Cevdet’i geri getirecektir.

Balkan harbinin sonlarına doğru Selanik'te bir binbaşıdır Cevdet ( Halit Ergenç). Vatanı için yiğit bir asker, karısı Azize'ye ( Bergüzar Korel) tutkun bir aşık; çocukları Ali Kemal, Yıldız ve Hilal'e şefkatli bir baba, anası Hasibe'ye ise hayırlı bir evlattır.

Kan Kardeşi Tevfik’le beraber cephede vatan topraklarını kaybetmemek için var gücüyle direnirken başına gelen kalleş bir olay her şeyi alt üst eder. Cevdet ailesinden kopmaya mecbur kalır. Selanik’ten İzmir’e göç etmek zorunda kalan Azize’ye ise Tevfik yardım eder.

Ona karşı yıllardır gizlediği duygularını belli etme pahasına yanlarında olur. Oysa Tevfik’in de büyük bir sırrı vardır. Azize üç çocuğu ve kayınvalidesi ile zorlu bir mücadelenin içinde bulur kendini. Canından çok sevdiği kocasının yokluğuyla ve savaş yıllarının zorluklarıyla mücadele ederek yetiştirir çocuklarını. 1919 yılında, Yıldız güzeller güzeli, gözü yükseklerde, Hilal ise memleket sevdalısı mücadeleci bir genç kız olmuştur. Yıldız, Yunanlılar’ın şerefine düzenlenen bir baloya gizlice katılırken, Yunan Teğmen’i Leon’a aşık olur. Hilal, işgale karşı insanları örgütlemek için gazete yazıları yazarken başını derde sokar. Ali Kemal ise gönlündeki aşk acısıyla ve kendisine dair öğrendiği hazin sırla yaşamaya çalışan serseri bir mayın gibidir. Azize her birinin dertleriyle uğraşmaya çalışırken, İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edileceği haberi ile sarsılırlar. Oysa bu işgal onlara yıllar önce kaybettikleri birini geri getirecektir. Ama hiç ummadıkları bir şekilde...

Vatanım Sensin; işgal yıllarında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların, her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikayesidir...

“Vatanım Sensin” Türkiye’nin ve İzmir’in yaşadığı işgal günlerini adeta yeniden yaşatacak sahnelerin çekimine İstanbul’da kurulan dev platonun yanı sıra; yine İstanbul, İzmit, Ayvalık ve İzmir’de dönemin dokusuna göre seçilen ve döneme uygun olarak çekime hazırlanan mekanlarda devam ediyor.

Hummalı ve titiz bir çalışma yürüterek 1900’lerin Selanik ve İzmir’ini adeta yeniden kuran dizinin sanat grubu, aylar süren çalışmanın ardından Selanik, İzmir, Kordon ve Kemeraltı gibi hikayenin geçtiği ikonik mekanları, semtleri ve şehirleri dönemin mimari diline uygun olarak yeniden inşa etti. Binlerce yaralı askerin tedavi altında olduğu bir hastane, esir düşen şehrin kahramanlarının tutulduğu bir hapishane ve işgalcilerin büyük karargahı inşa edilen dekorun göze çarpan yapılarının başında geliyor.

Daha başlamadan sosyal medyada da ses getirmeyi başaran dizi Vatanım Sensin oyuncu kadrosunda ünlü isimler rol alıyor. Başrollerini Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Onur Saylak, Şebnem Hassanisoughi, Celile Toyon, Boran Kuzum, Baki Davrak, Miray Daner, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Senan Kara ve Hakan Salınmış’ın paylaştığı, yapımcılığını O3 Medya’nın üstlendiği Kanal D’nin yeni dizisi Vatanım Sensin’in yayın tarihi belli oldu!

DİZİNİN KARAKTERLERİ

Cevdet - Halit Ergenç

Vatanı için yiğit bir asker, çocuklarına şefkatli bir baba, karısına tutkun bir aşık, anasına ise hayırlı bir evlattır. Cevdet’in en büyük vasfı aynı zamanda zaafı: vazifesine olan tutkusu, kırılmaz inadı, erdemleri...

Azize - Bergüzar Korel

Yüzbaşı Cevdet’in karısı, Ali Kemal, Yıldız ve Hilal’in anası, Hasibe'nin kızı gibi sevdiği gelini, ahu gözlü bir balkan güzelidir. Hemşire olan Azize işi gereği soğukkanlı, kuvvetli, fedakar, yeri geldiğinde sert, ama her daim vicdanlı, sözünün eri, lafını sakınmayan, onurlu bir kadındır.

Tevfik - Onur Saylak

Gözü açık, hırslı bir Yüzbaşıdır Tevfik. Kaybedecek hiçbir şeyi, tutunacak hiç bir değeri yoktur... Kan kardeşi Cevdet’in başarılarını içten içe kıskanır. Çocukken aşık olduğu kızla yıllar sonra Cevdet evlenir. Aşkını da içine atar Tevfik. “Düşmandan tehlikelidir, bazısının dostluğu...” demişler. Tevfik tam da bunun ispatıdır.

Veronika - Senan Kara

Yunan Komutanı Vasili'nin eşi, Leon'un annesi olan Veronika, yıllar önce ilk çocuğunu kaybettiği günden beri ruhunun bir yarısı eksik, kendi hafif esrik, bazen buhranlı, bazen şen kahkahalar atan, kocasına ise çok derine gömdüğü bir öfke barındıran, oldukça alımlı, delişmen tabiatlı bir kadındır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler