HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Büyükelçiliği'nden Rakka'daki Öcalan posterleriyle ilgili son dakika açıklama

ABD Büyükelçiliği, Rakka'daki Öcalan posterleriyle ilgili açıklamada bulundu. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, 'Öcalan, saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir ifadeleri kullanıldı."

Önceki gün, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, Rakka’da PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterini asarak Rakka’nın kurtarılmasının kutlanmasına yönelik soruya yanıt vermekten kaçınarak “SDG ile çalışıyoruz. Onları destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu açıklamaya tepki göstererek, "Rakka'da teröristbaşının posterini asmışlar, bunu Amerika nasıl izah edecek. İnanmıyoruz, yanımızda değilsiniz. Yanımızda olsanız bunu yapmazsınız. Dürüst değiller. Ondan sonra kalkıp bizden zaman zaman talepte bulunmasınlar." açıklamasını yapmıştı.

Dün gündem oluşturan karşılıklı ifadelerin ardından bugün de ABD Büyükelçiliği'nden açıklama geldi. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, 'Öcalan, saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir" ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN'DAN ÇOK SERT TEPKİ

Erdoğan D 8 Zirvesi kapsamında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada; "Rakka'da terörist başının posterini orada bir yere asmışlar. Bunu Amerika nasıl izah edecek. Lafa geldiği zaman 'PKK terör örgütüdür' diyorsun. Avrupa Birliği üyesi ülkeler 'terör örgütüdür.' diyor. Aynı şeklide terörist başının posterini astılar ve polis te oradan seyrediyor. Bunu neyle izah edecekler? Terörle mücadelede dayanışma bu mu?

Ama biz ikili görüşme yaptığımız zaman diyorlar ki; 'biz terörle mücadelede yanınızdayız' İnanmıyoruz, yanımızda değilsiniz. Yanımızda olsanız polisinizle bunları korumazsınız. Almanya'da polis eşliğinde yürüyüş yapıyorlar. Dürüst değiller. Ben kendilerini önce dürüst olmaya davet ediyorum. Ondan sonra kalkıp zaman zaman bazı talepte bulunmasınlar. Bilsinler ki; her şeyin bir karşılığı vardır" demişti.


En Çok Aranan Haberler