HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'dan son dakika Türkiye-AB açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye-AB ilişkileriyle ilgili kritik açıklama... Yunanistan'da yayın yapan Kathimerini gazetesinin haberine göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin son birkaç aydır AB'den uzaklaştığını ama ilişkilerin tamamen kesilmesinden kaçınılması gerektiğini söyledi. Fransız hükümet sözcüsü Сhristophe Castaner, dünkü açıklamasında Türkiye'deki mevcut siyasi durumun, bu ülkenin AB'ye üyelik müzakerelerine devam etmesini daha imkansız hale getirdiğini savunmuştu.

 Fransa'dan son dakika Türkiye-AB açıklaması

Macron, Türkiye'nin son birkaç aydır AB'den uzaklaşsa da ilişkilerin tamamen kesilmesinden kaçınılması gerektiğini ifade etti.

ESTONYA'DAN DA ÇAĞRI VAR!

AB dönem başkanlığını yürüten Estonya'nın Dışişleri Bakanı Mikser, Almanya'daki seçimler öncesi Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı söylemlere değinerek "Türkiye AB’nin vazgeçilmez bir partneri olduğunu düşünmemiz lazım. Türkiye bu bölgenin güvenliğinde çok önemli bir aktör. Aynı zamanda en güçlü ve askeri durumu en iyi olan NATO müttefiklerinden biridir" dedi.

France Inter radyosuna demeç veren Fransız hükümet sözcüsü Сhristophe Castaner, "Bir şeyi kesin olarak söyleyebilirim: Türkiye'deki siyasi durum, mevcut pozisyonlarımız göz önüne alındığında, üyelik müzakerelerine, görüş alışverişine, Türkiye'yle entegrasyonun güçlenmesini beklemeye devam etmenin imkansız olduğunu gösteriyor" demişti.

'MÜZAKERELER DURDU ANCAK DİYALOG SÜRMELİ'

Türkiye'yle üyelik müzakerelerinin durdurulduğunun, bugün için bir gerçek olduğunu kaydeden Castaner, Avrupa ve Türkiye arasındaki diyaloğun ise sürmesi gerektiğinin altını çizdi.

Castaner, "Son yıllarda Türkiye ile müzakereler boşa vakit kaybı haline geldi. Son 10 yıl içinde Türkiye'yi Fransa'daki siyasi tutumları haklı göstermek için günah keçisi olarak kullandık. Türkiye'yi korkutmak için de kullandık ancak aslında Türkiye, ortak tarihimizin bir parçası" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB'nin ekim ayında Türkiye ile müzakereleri durdurma konusunu tartışabileceğini söylemişti.


En Çok Aranan Haberler