HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suudi Arabistan’dan Türkiye hakkında tehditvari açıklama

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn’nin Katar’la ilişkileri kesmesinin ardından bugün Suudi Arabistan’ın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Abdullah el Muallimi, BM muhabirleriyle bir araya geldi. Dört ülkenin dışişleri bakanları tarafından alınan 6 karara Katar’ın da uyması gerektiğini söyleyen el Muallim terörle mücadele ve nefret söylemi gibi hamleleri içeren bu kararlara uymanın kolay olacağını söyledi.Suudi Arabistan'ın BM Temsilcisi Türkiye'ye sert suçlamalar yöneltti.

 Suudi Arabistan’dan Türkiye hakkında tehditvari açıklama

Dünya basınının AP’ye dayandırdığı haberde el Muallimi, Al Jazeera’nın kapatılmasının zorunluluk olmadığını belirtirken, “Eğer nefret söylemi ve kışkırtıcılığı Al Jazeera’yı kapatmadan yapabilirsek bu yolu tercih ederiz” dedi.

El Muallimi'nin Türkiye'ye yönelik açıklamaları ise dikkat çekti. ABD merkezli New York Times gazetesi, el Muallimi'nin Katar merkezli El Cezire kanalının kapatılmasının şart olmadığı yönündeki sözlerini, "Katar'la ilişkilerini kesen ülkeler yumuşama sinyali veriyor' ifadesiyle yorumladı.

"TÜRKİYE’NİN ARAP DÜNYASINDAKİ ADINI ZEDELEYECEKTİR”

El Muallimi, “Eğer Türkiye’deki kardeşlerimiz Arap dünyasına gizli saklı girerek müdahale etmeyi düşünüyorsa bunun döneminin geçtiğini fark etmeliler. Eğer Türkiye yapıcı bir rol üstlenmek isterse bunu yapmasını isteriz fakat askeri üsler ya da askeri müdahale mantıklı olmayacaktır ve Türkiye’nin Arap dünyasındaki repütasyonunu (adını) zedeleyecektir” dedi.

BAE'DEN DE BENZER AÇIKLAMA

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Reem el Haşimi de Katar'ı Türkiye'yi topraklarında askeri güç bulundurmaya teşvik ederek gerilimi daha da tırmandırmakla suçladı. Bölgede hiçbir askeri gerilim istemediklerini belirten El Haşimi, "Bu konuyu ABD ya da Kuveyt olsun, güçlü bir arabuluculuk yardımıyla kendi aramızda çözebilmeyi umuyoruz" dedi.


En Çok Aranan Haberler