HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ukrayna ordusu Slavyansk'ı kuşattı

Ukrayna'da beklenen oldu. Ukrayna'nın geçici Devlet Başkanı Aleksandr Turçinov'un talimatıyla ayrılıkçı Rus yanlılarına karşı ülkenin doğusunda operasyon başlatıldı.

 Ukrayna ordusu Slavyansk'ı kuşattı

Ukrayna'nın geçici cumhurbaşkanı Aleksandr Turçinov, Kramatorsk kasabasındaki bir üssün kontrolünün Rus yanlılarından geri alındığını açıkladı.

Rus yanlılarının üssü yeniden işgal etmek istemesi üzerine Ukrayna askerlerinin ateş açtığı belirtildi. Rusya'nın Interfax haber ajansı, açılan ateşte 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Moskova yönetimi ise can kayıplarından endişe duyduğunu açıkladı.

Öte yandan yine ülkenin doğusunda yer alan Slavyansk'ın Ukrayna ordusunu tarafından sarıldığı bildirildi.

Ukrayna ordusunun, Rusya yanlısı silahlı gruplarca bazı kamu binaları işgal edilen kentin üç tarafını çevirdiği ve giriş-çıkış için yalnızca bir ana yol bıraktığı bildirildi.

Operasyon ihtimali nedeniyle çok sayıda kişinin bölgeyi terk etmeye başladığı; ancak silahlı grupların teslim olmayı kabul etmediği ifade edildi.

Putin'den flaş çağrı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler’e Ukrayna’nın doğusunda yürütülen operasyonu kınamaları çağrısında bulundu.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Putin’in BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’u aradığı ve “Kiev’in Ukrayna’nın doğusunda anayasaya aykırı eylemlerde bulunması” gerekçesiyle, Rus tarafının uluslararası toplumdan ve BM’den açık bir şekilde kınama beklediğini söylediği belirtildi.

BM Genel Sekreteri'nin ise Ukrayna'da artan gerginliğin endişe verici olduğunu dile getirdiği ve durumun daha da kötüleştirilmesinin herkes için zararlı olacağını vurguladığı öğrenildi.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler