HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

10 yıllık skandalda sıcak gelişme

ABD'nin Ohio eyaletinde 10 yıl önce kaybolan üç genç kadınla ilgili basın toplantısında polis kadınların tam bir direnç ve ayakta kalma dersi verdiğini söyledi.

10 yıllık skandalda sıcak gelişme

ABD'de 3 kızı kaçırarak 10 yıl boyunca kilit altında tutulan üç kardeşin yakalanmasının ardından evde yapılan aramalarda ip ve zincir bulundu.

Ohio'da yaşanan skandal olayda kardeşlerin Amanda Berry (16), Gina DeJesus (14) ve Michelle Knight ‘ı (20) tam 10 yıl boyunca evde kilitli tutup tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Kadınlardan birinin bodrumdan kaçıp yukarı kata çıkarak yardım için bağırmasıyla ortaya çıkan olayın ilginç detayları da aydınlanmaya başladı. Rehineleri tavana zincirleyen Ariel Castro, Pedro ve O'Neill Castro kardeşlerin fotoğraflarını yayınlayan yetkililer, alacakları cezayı ise henüz belirlenmedi.

Ariel kardeşler'in, şimdi adam kaçırma, zorla alıkoyma, pedofil, tecavüz ve işkence suçlarından idamla yargılanması isteniyor. Yardım çığlıklarını duyarak üç kadını 10 yıl sonra özgürlüğüne kavuşturan Charles Ramsey'i Amerikan basını kahraman ilan etti.

TABURCU EDİLDİLER

ABD'nin Ohio eyaletinde 10 yıl kadar önce kaybolduktan sonra Cleveland'da bir evde bulunan üç genç kadın sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra dün sabah taburcu edildiler.

Düzenlenen basın toplantısında yetkililer üç kadının cesaret ve dayanma gücünden övgüyle söz ettiler.

Amanda Berry 2003'te 16 yaşındayken, Gina DeJesus da aynı yıl 14 yaşındayken kaybolmuştu.

Berry ve DeJesus, 2002'de 19 yaşındayken ortadan koybolan Michele Knight'la birlikte Cleveland kentindeki bir evde bulundu.

Yetkililer evde Amanda Berry'nin kızı olduğu düşünülen 6 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğunu söylediler.

Olayla ilgili olarak 52 yaşındaki okul servisi şoförü Ariel Castro ile 50 ve 54 yaşlarındaki iki kardeşi gözaltına alındı.

Polis yapılan basın toplantısında kadınları kaçırdığı düşünülen kişinin evine polis memurlarının 2000 ve 2004 yıllarında iki kez başka sebeplerle uğradığını açıkladı.

İlkinde evin sahibi Castro sokakta kavga olduğunu bildirmiş ama tutuklanan olmamış.

Polis 2004 yılında bu kez Castro'nun kullandığı okul otobüsüyle seyahat eden bir çocuğu evine bırakmak yerine otobüs garajına götürmesi üzerine, olayı soruşturmak üzere evine uğramış. Kapı açılmamış. Polis, daha sonra bu olayda suç kastı olmadığı kanısına vararak soruşturmayı kapatmış.

FBI özel görevlisi Stephen Anthony de basın toplantısında "Bu üç genç hanım bize tam bir ayakta kalma ve direnç dersi verdi. Şimdi iyileşme sürecine başlayabilirler" diye konuştu.

BBC Muhabiri Jane Little, on yıldır kaybolan genç kızların hayatından ümit kesildiğini, kurbanlardan birinin annesinin de kızının köle olarak satıldığına inandığını aktardı.

İhbar telefonu

Kaçırılan kadınlardan Amanda Berry Pazartesi akşamı çığlıklarını duyan bir komşunun kapıyı kırarak içeri girmesi ssonucu kaçmayı başardı.

Amanda Berry'nin daha sonra polise açtığı ihbar telefonunun ses kaydı da yayımlandı.

Berry kayıtta "Yardım edin, ben Amanda Berry'yim. On yıl önce kaybolmuştum" diyor.

Berry daha sonra, kendisini kaçıran kişinin Ariel Castro olduğunu söylüyor ve Castro'nun evde olmadığı bir sırada kaçtığını söylüyor.

Kadınların bulunduğu evin komşusu Charles Ramsey de olayı anlatırken, evde yardım çığlığı atan bir kadın gördüğünü söyledi.

Ramsey, kadına evden dışarı çıkmasını söylediğini, ancak kadının dış kapının kilitli olduğunu belirttiğini anlattı.

Ramsey, "Kapıyı tekme atarak açmak zorunda kaldık." dedi.

Ramsey kadının kendisi kaçmayı başardıktan sonra evde başka kadınlar da olduğunu söylediğini aktardı.

Berry'den 21 Nisan 2003'te çalıştığı restorandan eve döneceğini söylediği telefon konuşmasından bu yana haber alınamıyordu.

DeJesus da 2004'te okuldan evine dönerken kaybolmuştu.

Kaybolan genç kadınlar dosyası, bir mahkumun Berry'nin Cleveland'da gömülmüş olabileceğini söylemesinden sonra yeniden açılmıştı. Daha sonra söz konusu mahkûm yanlış bilgi vermekten dört buçuk yıl hapse çarptırılmıştı.

Amanda Berry'nin annesi Louwana, kızının kaybolmasından üç yıl sonra, 2006 yılının Mart ayında ölmüştü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler