HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

12 Türk gemici için Büyükelçilik devrede

Kanada'nın Sorel Limanı'nda demirli Phoenix Sun isimli gemide mahsur kalan 12 Türk gemici için Ottawa Büyükelçiliği harekete geçti.

OTTAWA (AA) - Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Dr. Tuncay Babalı, AA'ya yaptığı açıklamada, 12 Türk için Büyükelçilik imkanlarının seferber edildiğini ve ne gerekiyorsa yapılmakta olduğunu söyledi. Kaderlerine terkedilen 12 Türk gemicinin Kanada basınında yer almasından hemen sonra Ottawa'dan bölgeye iki kişilik bir ekip çıkarıldığını anlatan Babalı, bir yandan da gemideki ekip başı Semih Özkan ile temas kurulduğunu söyledi.

12 Türk vatandaşının durumlarının iyi olduğunu bildiren Büyükelçi Babalı şu bilgileri verdi:

"Başkatibimiz Serkan Özdemir, kaptan Semih Özkan'la görüştü. Kendisi, sorunu detayları ile bize aktardı. Kaptan, Haziran ayından itibaren gemiye hem yedek parça hem de gıda gelmemeye başladığını, en son noktada da uluslararası kurallar gereği haklarını savunacak makamlara başvurduklarını anlattı. Gemiye bugün gerekli olan erzaklar getirilmiş. Biz kendilerine, arzu ederlerse Türkiye'ye dönmeleri için uçak bileti temin edebileceğimizi, yine isterlerse kalacak yer, gıda ve diğer tüm ihtiyaçlarında ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu ilettik. Kendimin ve görevli arkadaşlarımın cep telefonlarını verip, istedikleri an bizi arayabileceklerini ve her şeyden de önemlisi kendilerini asla yalnız ve çaresiz hissetmemeleri gerektiğini ifade ettik."

Geminin sahibi olan şirketin bir Türk'e ait olduğunu ve sorunun çözümü için devreye girmeleri gerekirse, ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Büyükelçi Tuncay Babalı, bölgedeki elçilik ekibinin de Montreal'deki Türk sivil toplum kuruluşları ile birlikte gemiye gıda yardımı götürdüğünü ifade etti.

Öte yandan Başkatip Serkan Özdemir de AA muhabirine, federal ve eyalet bazında yetkili Kanada makamlarının konuya el koyduğunu, 12 Türk gemicinin, maaşları dahil tüm haklarını almaları konusunda gerekli yasal işlemlerin başladığını söyledi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler