HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

12 Türk sahte Alman vizesiyle yakalandı

Kaçak yollarla KKTC üzerinden Rum kesimine geçen 12 Türk yakalandı. Almanya’ya gitmeye çalışan 12 Türk’ü gözaltına aldı. Kaçakların üzerinden Türkiye pasaportu ve sahte Almanya vizesi ele geçirildi. 12 Türk vatandaşının gözaltına alındığı bildirildi. Yakalanan grubun FETÖ bağlantılı ya da sığınmacı Kürt asıllılardan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

12 Türk sahte Alman vizesiyle yakalandı

Rum medyasının haberlerine göre, 3 erkek, 3 kadın ve 6 çocuk, Larnaka Havalimanı pasaport kontrolü sırasında sahte Alman vizesiyle yakalandı.

Normal şartlarda KKTC’deki sınır kapılarından Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarıyla Güney Kıbrıs’a geçiş yapılamıyor. Keza yine Türkiye pasaportlarıyla Larnaka'dan da çıkış yapılamıyor.

KKTC’den Kıbrıs Rum yönetimine yasa dışı yollarla geçen 12 Türk’ten anne, baba ve 2 çocuktan oluşan 4 kişilik bir ailenin Türkiye pasaportları sahte çıktı, diğer 8 kişinin ise, pasaportları gerçek, ancak Almanya vizelerinin sahte olduğu anlaşıldı. Polis grup içindeki 3 erkeği gözaltına alırken, 3 kadın ve 6 çocuğu ise, bir otele yerleştirdi.

Kıbrıs Rum polisi, yaygın olarak Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan Kürt asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yasa dışı geçişlerine ve limanlarını kullanmasına göz yumuyor.

YUNANİSTAN'A KAÇANLARIN SAYISI 400'Ü AŞTI

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan’a kaçan Türklerin sayısı ise 400’ü geçti.


En Çok Aranan Haberler