HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

149 Müslüman Kardeşler destekçisi hakkındaki idam kararı bozuldu

Mısır'da, bir polis merkezine saldırıyla ilgili davada Müslüman Kardeşler yandaşı 149 kişi hakkında verilen idam kararı bozuldu. Sanıklar yeniden yargılanacak.

149 Müslüman Kardeşler destekçisi hakkındaki idam kararı bozuldu

Mısır'da, Müslüman Kardeşler yandaşı 149 kişi hakkındaki idam kararı bozuldu. Sanıklar, 2013 yılında Kerdasa'daki bir polis merkezine saldırı düzenlemekle suçlanıyor. Olayda en az 11 polis memuru öldürülmüştü.

Mısır'da, 2013'te Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bir askeri darbeyle devrilmesi ardından İslamcılara yönelik sert önlemler devreye sokulmuştu.

Darbe ardından başlatılan çeşitli kitlesel davalarda binlerce Müslüman Kardeşler yandaşı yargılandı. İnsan hakları örgütleri ve Birleşmiş Milletler davalarla eleştirilerde bulundu.

Müslüman Kardeşler hareketinden Mursi'nin iktidarına karşı 2013 yazında kitlesel protesto hareketleri baş göstermişti. Mursi'nin Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi öncülüğündeki ordu tarafından devrilmesi üzerine başlayan protestolarda ise binden fazla kişi öldü.

14 Ağustos'ta göstericiler Kerdasa ve Minya'daki polis merkezlerine saldırdı. Yaklaşık 40 Kıpti kilisesi de bu dönemde saldırıya uğradı.

Bu dönemden itibaren yaklaşık 40 bin kişinin tutuklandığı düşünülüyor. Bu kişilerin büyük bölümünün 2013'te yasaklanan Müslüman Kardeşler üyeleri oldukları ancak aralarında laik siyasi eylemcilerin de bulunduğu belirtiliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler