HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

16 yıl sonra yeni yüzüne kavuştu

16 yıl önce silahla yaralandıktan sonra geçen yıl yüz nakli yapılan Richard Norris, adeta gençlik yıllarına döndü.

16 yıl sonra yeni yüzüne kavuştu

Hürriyet'in haberine göre ABD’de yaşayan 38 yaşındaki Richard Norris, 1997’de evinde kazara silah patlayınca dudaklarını ve burnunu kaybetmiş, ağzının hareket kabiliyetini büyük ölçüde yitirmişti.

**150 DOKTORLA OPERASYON**
Eve kapanan, dışarı yalnızca maske takarak çıkan Norris’in yaşamı geçen yıl mart ayında yapılan yüz nakli operasyonuyla değişti. Maryland Üniversitesi’nde yapılan, 150 doktor ve hemşirenin katıldığı 36 saat süren operasyonda Norris’e yeni yüz, dişler, dil, üst ve alt çene nakledildi. Bugüne kadar yapılanların en kapsamlısı olarak gösterilen yüz nakli sonrası Norris, yeni yüzünü hissetmeye başladı, tıraş oldu, dişlerini fırçaladı. Virginia’da yaşayan Norris’in yüzü neredeyse eski halinin aynısı. Amerikan AP ajansına röportaj veren Norris, iletişim sistemleri üzerine internet üzerinden dersler alıyor; “Richard’ın İki Yüzü” isimli bir kitap için çalışıyor.
**Doktoru: Hayret verici**
Norris’in yüz nakli operasyonuna katılan doktorlardan Eduardo Rodriguez “Eskiden insanlar maskeyle dolaşan Richard’ın yüzündeki bozukluğu görmek için ona bakıyorlardı. Şimdi ona bakmaları için başka bir neden var. Gerçekten yüzünün şu anki hali hayret verici” dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler