HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2 Türk komandosu Yunanistan'a kaçtı

Yunanistan'dan gelen haber Ankara'da şok etkisi yarattı. 2 Türk komandosunun Yunanistan’a kaçtığı ve siyasi sığınma talebinde bulunduğu bildirildi.

2 Türk komandosu Yunanistan'a kaçtı

Yunanistan'da yayın yapan Ethnos gazetesi, 2 SAT komandosunun Yunanistan’a kaçtığını ve siyasi sığınma talebinde bulunduğunu yazdı. Gelen ilk bilgilere göre Fatih Arık ve Halit Çetin isimli komandolar kaçak yollardan Meriç Nehri’nden geçti.

15 Şubat tarihinde Cezayirli insan tacirinin yakalanmasıyla komandoların da yakalandığı, 17 Şubat tarihinde Orestiada şehrindeki karakola başvurarak siyasi sığınma talebinde bulundukları bildirildi.

'ERDOĞAN'A SUİKAST DÜZENLEMEK İSTEYEN TİMDEN OLABİLİR'

Gazete bu iki şahsın, 15 Temmuz darbe girişiminde Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ı öldürmeye kalkışan timden olabileceğini iddia etti. Yunan polisinin konuyla ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

EMNİYET VE BAŞBAKANLIK DOĞRULADI

Söz konusu olayın Yunan emniyet birimleri ve başbakanlık çevrelerince de doğrulandığı belirtilen haberlerde, Fatih Arık ve Halit Çetin isimli 2 kaçağın 15 Şubat'ta Meriç Nehri'ni geçtikten sonra Orestiada polis şubesine giderek teslim olduğunu ve daha sonra getirildikleri Dedeağaç Emniyet Müdürlüğünde Yunanistan'a iltica talebinde bulunduğu ifade edildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler