HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

36 gün yeraltında kalan 4 madenci kurtarıldı

Çin'deki bir maden kazasında yer altında mahsur kalan dört işçi, 36 gün sonra kurtarıldı. Diğer madencilerden biri öldü, diğerlerinin akıbetleri ise bilinmiyor.

36 gün yeraltında kalan 4 madenci kurtarıldı

Çin'in doğusundaki Shandong eyaletinde Aralık ayında çöken madende 36 gündür mahsur kalan dört madenci kurtarıldı. Madencilerin kurtarılışı Çin televizyonu tarafından yayımlandı.

Pingyi kentindeki alçı taşı madeni 25 Aralık sabahı çökmüştü. Sarsıntı o kadar şiddetli olmuştu ki, ülkedeki deprem izleme merkezleri tarafından bile kaydedilmişti.

Daha sonra içerideki 17 madenciden dördünün sağ olduğu belirlendi. Geriye kalanlardan birinin öldüğü, diğerlerinin akıbetinin ise bilinmediği açıklandı.

Kurtarma ekipleri, haftalardır tünel kazarak madencilere ulaşmaya çalışırken, yerleri belirlenen dört madenciye açılan ince bir delikten su ve çeşitli sıvılar verildi.

Maden şirketi

Yerel basında yer alan haberlere göre, polis madeni işleten Yurong şirketinin bazı yetkileri hakkında "yasal işlemler" yaptı. Komünist Parti'nin yerel yetkilileri de görevden alındı.

Şirketin başkanı Ma Congbo ise olaydan birkaç gün sonra madendeki su dolu bir kuyuya atlayıp boğularak intihar etti.

Çin'de sık sık benzeri maden kazaları meydana geliyor. Ancak son yıllardan alınan önlemlerin kazalardaki ölüm oranını azalttığı bildiriliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler