HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

4 ülkeden ortak açıklama: Katar çabaları sabote etti, yeni önlemler alınacak

Körfez’de yaşanan Katar krizi yeni bir dönemece girdi... Kahire'de bir araya gelen Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn Dışişleri Bakanları ortak bir açıklama yaptı. Ortak açıklamada Katar'a sunulan 13 maddelik taleplerin reddedilmesinin ardından yeni önlemler alınacağı belirtildi. 4 Arap ülkesi, 13 maddelik listenin artık ‘geçersiz’ olduğunu da duyurdu.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, krizi sona erdirmek üzere Katar’a sundukları 13 maddelik talep listesinin reddedilmesinin ardından, siyasi, ekonomik ve hukuki ‘yeni önlemler’ alacaklarını açıkladı. Kahire'de bir araya gelen 4 ülkenin dışişleri bakanları ortak bir açıklama yaptı.

"TERÖR GRUPLARIYLA BAĞLANTISI KANITLANDI"

Reuters'ta yer alan habere göre Katar’ın 13 maddelik talep listesini reddetmesinin ardından ortak bir açıklama yapan 4 Arap ülkesi, Katar’ın kararının ‘terör gruplarıyla bağlantısını kanıtladığını’ ifade ederken ‘yeni önlemler’ alınacağını bildirdi. 4 Arap ülkesi, 13 maddelik listenin artık ‘geçersiz’ olduğunu da duyurdu.

"KATAR ÇABALARI SABOTE ETTİ"

Açıklamada, “Katar hükümeti anlaşmazlıkları çözmek için yürütülen diplomatik çabaları sabote etti. Katar’ın talepleri reddetmesi, bölgenin istikrarını ve güvenliğini sabote etmeye devam edeceğini doğrulamıştır” denildi.

Açıklamada, “Alınacak önlemler, Katar halkını değil, hükümetini hedef alınacaktır” ifadelerine de yer verildi.


En Çok Aranan Haberler