HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

99 milyon yıllık dinozor fosili ortaya çıktı

Kehribar taşında 99 milyon yıllık dinozor fosili bulundu. Fosilde dinozor tüyüne rastlandı.

99 milyon yıllık dinozor fosili ortaya çıktı

Çin'de bir araştırmacı, ilk kez bir kehribar taşının içinde dinozor parçası buldu. Dinozor kuyruğu fosilinin tam 99 milyon yıllık olduğu tespit edildi Sonuçları Current Biology adlı dergide yayımlanan araştırmada, Çin Yer Bilimleri Üniversitesinden Şing Lida, uluslararası bir araştırma grubu ile yaptığı inceleme sonucu, geçen yıl Myanmar'daki yerel bir pazarda aldığı kehribar taşının içinde tüylü dinozor kuyruğu fosili buldu.

BU BİR İLK!

China Daily'nin haberine göre, kehribar taşının çıkarıldığı madenin izini süren Çinli araştırmacı, "İlk kez kehribar taşının içinde bir dinozor parçası bulunduğunu" söyledi.

ORTA MESEZOİK DÖNEME AİT

"Yapılan testlerin sonuçlarına göre bu fosilin, yaklaşık 99 milyon yıl önceki orta-Mesezoik döneme ait olduğunu" kaydeden Şing, "Reçinenin akış şekli ve dinozor kuyruğu ile bulunan soyu tükenmiş karınca türü göz önünde bulundurulduğunda bu taşın tamamen doğal yollarla şekillendiği anlaşılıyor" ifadesini kullandı.

İŞTE KEHRİBARDAKİ DİNOZOR KUYRUĞU

3,85 santimetre uzunluğuna sahip olan tüy kuyruk fosilini inceleyen araştırmacalar, bu kuyruğa sahip dinozorun 18,5 santimetre uzunluğunda olduğunu tahmin etti.

Araştırmacı Şing, "Diğer kehribar taşlarında da dinozor fosili ya da antik çağlara ait canlıların fosillerini bulabiliriz" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler