HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AA'dan yeni Suriye belgeleri

Anadolu Ajansı, daha önce yayınlanan Suriye'de savaş suçu belgelerinin benzerlerine ulaştığını duyurdu.

AA'dan yeni Suriye belgeleri

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) tarafından Anadolu Ajansı'na Montrö'de iletilen fotoğraflarda, çok sayıda ceset görülüyor. Cesetlerdeki işkence ve yanık izleri dikkat çekiyor.

Fotoğrafların çekildiği yerlerin, Şam civarındaki askeri üsler olduğu belirtildi. AA'nın fotoğrafları yayınlamasının ardından Suriyeli muhalifler, konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı.

9 KİŞİ İŞKENCEDEN ÖLDÜ

Esad rejimine ait ordu birliklerinin dün çeşitli kentlerde düzenlediği saldırılarda 52 kişinin yaşamını yitirdiği, ölenlerin 9'unun işkence sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
Suriye İnsan Hakları Örgütünden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının denetiminde olan bölgelere karadan ve havadan düzenlediği saldırılarda, başkent Şam'ın banliyölerinde 21, Halep'te 10, Hama'da 7, Dera'da 6, Humus'ta 5, İdlib'de 2 ve Deyru'z-Zor'da bir kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Ölenler arasında 12 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerinin bulunduğu kaydedilen açıklamada, ölenlerin 9'unun işkence sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi.

Öte yandan, Suriye resmi habar ajansı SANA, rejim birliklerinin dün başkent Şam, Halep, Hums, Dera ve kırsallarıyla çeşitli kentlerde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, araçlarını imha ettiğini duyurdu. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler