HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB'den Türkiye'ye şok kınama!

AFP haber ajansı, Avrupa Konseyi'nin bugün toplantıdan önce Türkiye'nin Ege Denizi ve Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne karşı hamlelerini 'yasa dışı' olarak tanımlayacağı ve toplantıda Türkiye'yi kınayacağı ifade edildi.

AB'den Türkiye'ye şok kınama!

Türkiye ile Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasındaki arasındaki gerilimde Atina'nın yanında yer alan Avrupa Birliği, skandal bir adım atmaya hazırlanıyor.

Brüksel'de bugün başlayacak Avrupa Birliği Zirvesi'nin sonuç bildirgesi taslağı basına sızdı. Bugünkü toplantıdan, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki hamlelerini kınayacak bir karar çıkacağı bildiriliyor. Kararda söz konusu hamleler 'yasa dışı' olarak tanımlanacak.

Taslak sonuç bildirgesinde "Avrupa Konseyi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'nde devam eden yasa dışı faaliyetlerini güçlü şekilde kınar ve Kıbrıs ile Yunanistan'la olan tam dayanışmasının altını çizer" deniliyor.

AB VATANDAŞLARINA DA ATIF VAR

Pazartesi günü Bulgaristan'ın Varna kentinde AB-Türkiye Zirvesi yapılacak. AB liderlerinin tavrının zirvesi öncesi Ankara-Brüksel ilişkilerini daha germesine kesin gözüyle bakılıyor.

Rum yönetiminin son dönemde Akdeniz'de tek taraflı petrol ve doğalgaz araması, Türkiye'nin sert tepkisini çekiyor. Rumlar adına Akdeniz'de sondaja hazırlanan İtalyan şirketi Eni'ye ait gemi, Türk savaş gemileri tarafından engellenmişti.

.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler