HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB ile Türkiye arasında yeni bir kriz kapıda

Rum gazetesi, Türkiye'nin Güney Kıbrıs hariç 27 AB ülkesiyle, mültecilerin geri kabulünü düzenleyen bir anlaşma imzalamaya hazırlandığını savunurken bunun da yeni bir kriz yaratacağını iddia etti.

BRÜKSEL(ANKA) - AB'nin vize muhafiyeti sağlaması için uzun bir süre çaba gösteren Türkiye'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi hariç 27 AB ülkesiyle, mültecilerin geri kabulünü düzenleyen bir anlaşma imzalamaya hazırlandığı, bunun da yeni bir kriz yaratacağını iddia ediliyor.

Rum Fileleftheros gazetesi, "Geri Kabul Anlaşması Konusunda Ankara-Lefkoşa Çatışması" başlığıyla verdiği haberinde, AB kaynaklarına dayandırarak Türkiye'nin Güney Kıbrıs hariç 27 AB ülkesiyle, mültecilerin geri kabulünü düzenleyen bir anlaşma imzalamaya hazırlandığını öne sürdü.

ABHaber tarafından yansıtılan haberde Türkiye'nin söz konusu anlaşmanın imzalanmasında, Ankara Protokolü'ndekiyle aynı yolu izleyeceği belirtilerek Güney Kıbrıs'ın Ankara Protokolü'nün uygulanması dışında bırakılmasının "Türkiye'ye nelere mal olduğu (müzakere başlıklarının dondurulması) göz önüne alındığında, AB ile Türkiye arasında yeni bir krizin kapıda olduğu" iddiasında bulunuldu.

Gazete, AB'nin, Geri Kabul Anlaşması ile yeni bir çatışmanın başlamaması konusunda Türkiye'ye yönelik girişimde bulunduğunu ancak Türkiye'nin "Kıbrıs Cumhuriyeti'ne" de değinecek bir anlaşma imzalama niyetinde olmadığını savundu.

Bu arada, haberde AB Komisyonu'nun İçişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström'ün sözcüsü Michele Corcene'nin gazeteye yaptığı açıklamada, "Komisyonun, Geri Kabul Anlaşması'nın hem AB, hem de Türkiye tarafından iyi niyetle uygulanacağından emin olduğunu" söylemekle yetindiği vurgulandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler