HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB, Kolombiya ile vizeleri kaldırdı

Avrupa Birliği (AB), Kolombiya ile vize muafiyet anlaşması yaptı.

AB, Kolombiya ile vizeleri kaldırdı

Vize muafiyeti için Brüksel'de gerçekleştirilen törende, AB dönem başkanı Lüksemburg'un Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Kolombiya Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin ve AB Komisyonu'nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos anlaşmayı imzaladı.

Yeni uygulama ile, AB vatandaşları Kolombiya'ya, Kolombiya vatandaşları da AB'ye vizesiz seyahat edebilecek. Seyahatlerde, 180 günlük bir dönemde gidilen ülkede 90 güne kadar kalınabilecek.

Bu anlaşma, 3 Aralık 2015'den itibaren geçici olarak uygulanmaya başlanacak. Vize anlaşmasının resmiyet kazanması için Avrupa Parlamentosu'nun onay vermesi gerekiyor.

TÜRKİYE'YE 2016 VURGUSU YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Brüksel'de düzenlenen Türkiye-AB zirvesinde, Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa için Ekim 2016 hedef tarih olarak gösterilmişti.

Zirvenin ardından yayınlanan bildiride, "AB-Türkiye Geri Kabul Anlaşması'nın Haziran 2016'dan itibaren tamamen uygulanabilir olacağı" ifade edilmiş. Anlaşmanın uygulanması ve şartların yerine getirilmesi durumunda Komisyon'un, üçüncü raporunu sonbaharda yayımlayarak, "Türk vatandaşlarının Ekim 2016'da vizesiz olarak Schengen ülkelerine seyahat edebilmeleri için" vize muafiyeti sürecinin tamamlanmasını sağlayabileceği ifade edilmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler