HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB, Kosova misyonundaki yolsuzluk iddiaları

Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Kosova misyonundaki yolsuzluk iddialarını araştırması için Fransız hukukçu Jean Paul Jacque'yi görevlendirdi.

AB Konseyi'nin eski hukuk direktörü Prof. Dr. Picque, AB'nin Kosova'daki bin 600 kişilik hukukun üstünlüğü misyonu Eulex'te süren yasal soruşturmaya paralel olarak bağımsız denetim yapacak.

Eulex savcılarından İngiliz Maria Bamieh'in görevine, AB misyonundaki yolsuzluklarla ilgili bazı belgeleri basına sızdırdığı gerekçesiyle son verilmişti.

İlk olarak iki hafta önce Kosova gazetesi Koha Ditore'de yayımlanan sızıntı belgeler, bazı Eulex yöneticilerinin haklarındaki ceza davaların kapatmak için Kosovalı yetkililerden rüşvet aldıklarını ve misyonun gizli belgelerinin Sırp istihbaratına satıldığını gösteriyor.

AB'nin, 2009'da faaliyete geçen ve polis, savcı, yargıç ve idari uzmanlardan oluşan hukuk misyonu Eulex için bugüne dek 1 milyar avronun üzerinde kaynak aktarmasına rağmen Kosova'da yolsuzluk ve örgütlü suçlarla mücadelede kaydadeğer ilerleme sağlanamaması eleştiri konusu oluyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler