HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD: 4 IŞİD liderinin yakalanması için 20 milyon dolar ödül

ABD, IŞİD'in dört liderinin yakalanması için toplam 20 milyon dolarlık ödül koydu. Adalet İçin Ödül Programı'na eklenen IŞİD liderleri, Abdül Rahman Mustafa el-Kaduli, Ebu Muhammed el-Adnani, Tarkan Batiraşvili ve Tarık Bin-el-Tahar el-Harzi.

ABD: 4 IŞİD liderinin yakalanması için 20 milyon dolar ödül

Amerikan yönetimi IŞİD'in dört liderinin yakalanması için toplam 20 milyon dolarlık ödül koydu.

Rewards for Justice Program (Adalet İçin Ödül Programı) kapsamında yakalanmaları için ödül vaat edilenler listesine eklenen IŞİD liderleri, Abdül Rahman Mustafa el-Kaduli, Ebu Muhammed el-Adnani, Tarkan Tayumurazoviç Batiraşvili ve Tarık Bin-el-Tahar Bin el Falih el-Avni el-Harzi.

IŞİD, dün, ABD'nin Teksas eyaletinde düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Örgüt, "halifeliğin iki eri"nin Dallas yakınlarındaki Garland'da, bir konferans merkezinde düzenlenen Muhammed Peygamber konulu karikatür yarışmasına saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

ABD yetkilileriyse Pazar günkü saldırıdan sonra öldürülen silahlı saldırganların IŞİD ile doğrudan ilişkili olduğu konusunda kuşku duyulduğu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, önce el Kaide örgütünün Irak'taki kolunda yer alan, üst düzey IŞİD liderlerinden Abdül Rahman Mustafa el-Kaduli hakkında bilgi sağlayacaklara, 7 milyon dolara varan ödül verileceğini duyurdu.

Adnani ve Batiraşvili'nin yakalanması için 5'er, el Harzi'nin yakalanması içinse 3 milyon dolar ödül konuldu.

Bakanlık, Adnani'yi IŞİD'in resmi sözcüsü, Batiraşvili'yi Suriye'nin kuzey bölgesindeki cephenin komutanı, el-Harzi'yi de "IŞİD'in intihar bombacılarının başı" olarak niteledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı IŞİD'in sistemli bir şekilde insan haklarını çiğnediğini, toplu kıyımlar düzenlediğini, tecavüz eylemleri ve çocuk cinayetlerine karıştığını bildirdi.

Bakanlığın Adalet İçin Ödül Programı listesinin ilk sırasında, Osama bin Ladin'in öldürülmesinden kısa bir süre sonra, 2011 Haziran'ında, el-Kaide örgütünün lideri ilan edilen Eymen el-Zevahiri yer alıyor. El-Zevahiri'nin yakalanması için konulan ödül 25 milyon dolar.

IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi'nin yakalanması için konulan ödül ise, 10 milyon dolar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler