HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD açıkladı: Türkiye-Suriye sınırında nöbet tutuyorlar

Terör örgütü PYD'nin Türkiye sınırlarındaki hudut karakollarına saldırmasının ardından koalisyon güçleri sınır hattında devriye nöbeti tutmaya başladı. Devriyenin sebebini, "DEAŞ'a karşı mücadelede en fazla güvendiğimiz iki ortağın arasındaki gerginliği durdurmak" sözleriyle açıklayan CENTCOM, taraflara, DEAŞ'a karşı yoğunlaşma çağrısında bulundu.

ABD açıkladı: Türkiye-Suriye sınırında nöbet tutuyorlar

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin Türkiye ve Suriye sınırında devriye nöbeti tuttukları bildirildi.

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, "Koalisyon güçleri, (Terör örgütü PKK'nın Suriye kanadı PYD'nin önderliğini yaptığı) Suriye Demokratik Güçleri (SDF) ve Türkiye arasındaki çatışma ve güvenlik güçlerinin sınırdan birbirlerine ateş açtığı yönündeki haberleri anlayabilmek için Suriye ve Türkiye sınırında devriye nöbeti tutmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Sincar ve Karaçok'a yapılan operasyonlarda Sincar'da 40'tan fazla terörist etkisiz hale getirildi. Karaçok'ta ise 49 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bölgede operasyonlar devam ettiğini açıklamıştı.

TSK'nın açıklaması;

"Ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla; yurt içerisinde bölücü terör örgütüne (BTÖ) karşı azimli ve kararlı mücadelesini sürdürürken, Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde güvenliğin sağlanması ve bölgede terör nedeniyle göç etmiş halkın geri dönüşüne destek kapsamındaki faaliyetleri yürütmeye devam etmektedir."


En Çok Aranan Haberler