HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'ABD askerleri Afrin'de PKK'lıları eğitiyor' iddiası

ABD askerinin PKK'nın Afrin kampında teröristleri eğiterek özel bir polis gücü kurduğu, PYD'nin Menbiç'te kimliği olmayan sivillere kendi mührünü bastığı sözde kimlikler basıp dağıttığı öne sürüldü.

'ABD askerleri Afrin'de PKK'lıları eğitiyor' iddiası

ABD’liler Afrin’de teröristleri eğittiğine ilişkin iddiaların kanıtı olarak ise kampta çekildiği ileri sürülen fotoğrafların yayınlandığı belirtildi. Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün bugünkü köşe yazısında yer verdiği iddialara göre, ABD'li askerler PKK'nın Afrin kampında terör örgütü üyelerine eğitim veriyor ve eğitim verdiği teröristlerden özel bir polis kuvveti kuruyor.

ÖRGÜT, ABD'Lİ YETKİLİLERİN "MENBİÇ'TE PYD'Lİ YOK" AÇIKLAMALARINI YALANLAMIŞ OLDU

Öte yandan PYD/PKK'nın, Suriye'de Fırat Nehri'nin batı kıyısındaki Menbiç ilçesinde, kimliği olmayan sivillere kendi mührünü bastığı sözde kimlikler dağıtıyor. Böylece örgüt, ABD'li yetkililerin "Menbiç'te PYD'li yok" açıklamalarını yalanlamış oldu.

Öztürk'ün yazısında söz konusu olaya dair bilgiler şöyle aktarıldı:

Hatay ve Kilis'in sınır komşusu olan Suriye'nin Afrin bölgesinde bölücü örgüt PKKadına ‘terör akademisi' kurulduğu, birçok ülkeden gelen teröristlerin bu kampta eğitildiği güvenlik güçleri tarafından belirlendi. ABD'lilerin de bunda etkili oldukları bildirildi.

YILDIRIM'A VERİLEN RAPOR: "GEÇEN YIL PKK'YA VERİLEN SİLAHLARLA MODERN BİR ORDU KURULABİLİR"

Örgütün Irak sınırlarındaki Kandil'de bulunan üst düzey elebaşlarının her birinin farklı bölgelere gönderildikleri tespit edildi. Örgütün, Suriye'de güç haline gelmek için çok sayıda terörist yetiştirmeyi planladığı, bunun için yabancı ülkelerden de önemli ölçüde destek aldığı anlaşıldı.

İşte o kampta çekildiği iddia edilen fotoğraflar:

İstihbarat birimleri tarafından Başbakan Yıldırım'a sunulan raporda, geçen yıl PKK'ya verilen silahlarla ‘modern bir ordu' kurulabileceği bilgisi de yer aldı. PKK'nın, sözde kantonlara inen hafif ve ağır silahlar ile birlikte, önemli miktarda cephaneyi Münbiç-El Bab-Afrin hattına naklettiği gelen bilgiler arasında.

Silah eğitiminin de ABD'liler tarafından “hızlandırılmış kısa dönem kurslar” biçiminde verildiği anlaşıldı. PKK'ya verilen silahlar arasında uçaksavarlar, Dockalar, Kalaşnikof, Zagros, Dragunov ve G- 3 otomatik piyade tüfekleri yer alıyor.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Suriye Medya Ofisi, Suriye'de oluşturulan sözde Polis Özel Kuvvetleri Birimleri'nin (HAT) fotoğraflarını yayımladı.

Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan “ABD sadece silah ve mühimmat desteği değil PKK'ya savaş eğitimi de veriyor. Sözde kantonlarında bu unsurlar işbaşında” dedi.

ABD YALANLAMIŞTI AMA PKK SURİYE'DE BUNU YAPIYOR!

ABD'li yetkililerin Münbiç'te PYD/PKK'lı bulunmadığı iddialarını örgüt bizzat kendisi çürütüyor .

ABD, Menbiç'in IŞİD'den (DEAŞ) arındırılmasının ardından PYD/PKK'nın ilçeyi terk edeceği konusunda Türkiye'ye verdiği güvenceyi yerine getirmemişti.

Buna karşın ABD Dışişleri Bakanlığı, 7 ve 27 Eylül tarihlerindeki açıklamalarında örgütün Menbiç'i terk ettiğini iddia etmişti.

ABD yönetimi, 16 Kasım'da Başkan Barack Obama'nı IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün açıklamasıyla ağız değiştirmişti. McGurk, 16 Kasım'da, örgütün yerel unsurlara verdiği eğitimi tamamladıktan sonra ilçeden ayrılacağını duyurarak teröristlerin ilçedeki varlığını itiraf etmişti.

KİMLİK DAĞITIYORLAR

AA'nın Menbiç'te bilgi aldığı ve güvenlik nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, örgütün bölgeye yeni gelen veya kimliği bulunmadığını söyleyen sivillere, örgüte ait mühür basılmış kimlikler dağıttığını bildirdi.

20 Kasım tarihinde düzenlenen ve fotoğrafı sosyal medyada da paylaşılan bir sözde kimlik belgesinin ön yüzüne basılan mühürde, Arapça "Özerk Demokratik İdare" ve "Suriye Menbiç ve kırsalı İdari Meclisi" ifadeleri görülüyor.

Sözde belgenin arka yüzündeki mühürde de Kürtçe ve Arapça olarak, "Rojava Asayiş Güçleri Münbiç Asayişi" ve "Kobani Kantonu" yazıyor.

AA muhabirinin Kobani'de yaşayan bir sakinden aldığı ancak güvenlik nedeniyle görüntüsünü yayınlayamadığı bir "kimlik belgesi" de benzer ifadeler içeriyor. 19 Eylül'de düzenlenmiş sözde belgede, "Kobani Kantonu Yürütme Meclisi" mührü bulunuyor.

Türkiye'de işlediği suçlar nedeniyle kaçan ve yasa dışı yollardan bölgeye gelen birçok kimseye de örgüt mührü taşıyan söz konusu "kimlik belgesi" dağıtılıyor.

Terör örgütü PYD/PKK, Suriye'nin kuzeyinde kontrol ettiği bölgelere "batı" anlamına gelen "Rojava" ismini veriyor.

Örgüt, Halep ilinin kuzeydoğusundaki Kobani ilçesini ocak 2014'te "kanton" ilan etmişti.

İsviçre'deki federal yönetimden esinlenen "kanton" tabiri, bir ülkenin özerk birimlerini tanımlıyor.

Örgüt, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırı boyunca Haseke, Kobani ve Fırat Nehri'nin batısındaki Afrin ilçelerine hakim.

PYD/PKK, Münbiç ilçesine komşu Bab'ı da alarak, Fırat Nehri'nin doğusu ve batısında ele geçirdiği bölgeleri birleştirmeyi hedefliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Özgür Suriye Ordusu'nun yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı ise örgütün Bab'a ulaşmasına engel teşkil ediyor.

Türkiye, sınırı boyunca uzanacak bir "terör koridoru"na izin vermeyeceğini vurguluyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler