HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Başkan adayı Hillary Clinton’ın baş danışmanı radikal İslamcı çıktı!

Hüma Abidin’in geçmişine ilk tokat da elbette Donald Trump’tan geldi.

ABD Başkan adayı Hillary Clinton’ın baş danışmanı radikal İslamcı çıktı!

Rick T Cartman / Mynet Haber

Amerika’nın Radikal İslam ile epey bir tarihi var, bilirsiniz...

Sovyetler Birliği’ne karşı, Usame Bin Ladin’in 1979’da katıldığı Afganistan mücahit kuvvetlerini destekleyen Amerika Birleşik Devletleri’nin ta kendisiydi… 90’larda Ortadoğu’ya müdahaleleri yapan, Müslüman çoğunluktaki bölgelere durmaksızın operasyonlar düzenleyen de Amerika’ydı. Bunları hatırlamıyorsanız bile, 11 Eylül 2001 saldırılarını unutmak mümkün değil.

2001’den sonra ne Amerika, ne de dünya için işler hiç de yolunda gitmedi. Amerika’nın Irak ve Afganistan’ı işgali, Ortadoğu ülkelerinin çoğunda yarım yamalak da olsa çözüme kavuşan Arap Baharı’nın Suriye’de yıllardır bitmeyen bir iç savaşa dönüşmesi, ve tabii ki IŞİD.

Radikal İslam son 15 yıldır dünya gündeminde, ABD toplumunun travması, en büyük korkusu pozisyonunda.

Ayrıca görünen o ki; ‘Radikal İslamcı’ olarak etiketlenen biri de şu anda Beyaz Saray’a çok yakın pozisyonda!

1976 doğumlu Huma Abedin, Michigan ABD doğumlu; Hintli bir baba ile Pakistanlı bir annenin kızı. George Washington Üniversitesi’nden dereceyle mezun, 18 yaşından bu yana Beyaz Saray’da veya yakınlarında dolanabilmeyi başarmış bir isim.

1996’da Beyaz Saray’da stajer olarak başladığı kariyeri, hemen ardından Hillary Clinton’ın özel asistanı olarak, sonrasındaysa danışmanı olarak devam etti. Huma Abedin bugün 40 yaşında, ve Amerika Birleşik Devletieri başkanlığının en güçlü adayı Hillary Clinton’ın baş danışmanı olarak görev yapıyor. Hillary Clinton onu en sadık ve en iyi danışmanı olarak nitelendiriyor.

Güzel kariyer, değil mi?

İşin bir boyutu daha var.

Ve her nedense bu boyut seçimlere 2 ay kala bir anda gündeme geldi...

Huma Abedin, 1996’da (yani Beyaz Saray’da staja başladığı yıl) bir dergide daha asistan editör olarak işe başladı: Müslüman Azınlık İlişkileri Dergisi. 1979’dan beri yayınlanan bu derginin iki özelliği var; birincisi derginin baş editörü de Huma Abedin’in annesi Saleha Abedin. İkinci özelliğin üzerinde daha sık duracağız: Dergi Radikal İslamcı bir çizgiye sahip.

Derginin 1996’daki ana başlıklarından biri: "Kadın hakları, İslami haklardır."

Söyledik ya, şu anda herkes bu derginin içeriği üzerinde duruyor. İçerikler yenilir yutulur cinsten de değil;

Dergideki makalelerden biri bekâr annelerin, çalışan annelerin ve eşcinsel çiftlerin aileden sayılmaması gerektiğini öne sürüyor. Ayrıca açık kıyafetler giymenin istenmeyen cinsel sonuçları olacağından, böyle bir durumda sorumluluğun kadınlara ait olduğundan bahsediliyor.

Dahası var; başka bir sayıda direkt olarak Saleha Abedin tarafından kaleme alınan bir makalede erkeklerin toplum şiddetine kadınlardan daha çok maruz kaldıklarından, erkeklere daha çok anlayış gösterilmesi gerektiğinden bahsediliyor. Saleha Abedin, makalesinde kadın haklarını güçlendirmenin kadınlara yarardan çok zor zarar vereceğini söylüyor.

Dahası var, Donald Trump’ın iştahını daha da kabartacak kadar var üstelik. 11 Eylül saldırılarının hemen ardından yayınlanan sayıdaki ifadeler şöyle; "Bu bir saatli bombaydı, patlaması gerekiyordu ve patladı. Amerikan hükümetinin saldırgan tutumu ve adaletsizliği buna sebep oldu. Amerika, saldırıyı kendisi getirdi."

Kadın haklarını tehlikeli gören, bekar anneleri aileden saymayan, kadınların çalışmasını istemeyen bir anne. Bir de üstelik 11 Eylül için Amerika’yı suçluyor!

E bu kadının kızının daha 18. yaşından itibaren Beyaz Saray’da ne işi var? İnsanları ebeveynlerinin yaptıkları yüzünden suçlamak elbette yanlış, o yüzden sorumuzu düzeltiyoruz: Huma Abedin’in 2008’e kadar, böyle yayınlar yapan bir derginin asistan editörlüğü görevinde ne işi var?

Sonuç olarak, Hillary Clinton’ın baş danışmanının Radikal İslamcı geçmişi birkaç gündür gündemi sarsıyor. Donald Trump’ın gayriresmi danışmanı Roger Stone’un sözleri ise olayı iyice kızıştıracak cinsen;

"Çok sorunlu bir geçmişi var, bir anda ortaya çıkıvermiş. Belli ki çok parası var, Hillary ile çalışmak gibi bir ayrıcalığı elde edebilmiş. Bu durumda şunu sormalıyız: Koynumuzda bir Suudi ajanı mı besliyoruz? Bir terörist ajanla mı karşı karşıyayız?"

Huma Abedin’in karşı açıklamaları...

...ne yazık ki çok fazla değil. Geçtiğimiz aylarda Vogue Dergisi’ne verdiği röportajda annesinin ne büyük bir feminist olduğundan bahsetmesi, bir de hem Amerikalı, hem de Müslüman olmanın mümkün olduğuyla ilgili attığı bir tweet’ten başka pek bir şey yok şimdilik.

Tweet’inde çok haklı elbette, ancak bir feministin kadın haklarını tehlikeli bulması pek mantıklı değil sanki...

_Kaynaklar: nypost.com, dailymail.co.uk, wikipedia.org_

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler