HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Başkan Yardımcısı Biden Türkiye'ye gelecek

Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'ın Erdoğan'dan özür dilemesinin ardından ilk kez bir araya gelecek.

ABD Başkan Yardımcısı Biden Türkiye'ye gelecek

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, kasım ayında, arasında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelere ziyarette bulunacak.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, 17 Kasım'dan itibaren bir hafta boyunca Fas, Ukrayna ve Türkiye ziyareti gerçekleştirecek. Marakeş'te 5. Küresel Girişimcilik Zirvesi'nde ABD delegasyonuna başkanlık edecek Biden, Ukrayna'da da Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun yanı sıra diğer hükümet ve sivil toplum liderleriyle bir araya gelecek.

Temaslarının son durağında Türkiye'ye geçecek Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek, temaslarda bulunacak.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Harvard Üniversitesi’ndeki konuşmasından dolayı özür dilemişti. Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'ın Erdoğan'dan özür dilemesinin ardından ilk kez bir araya gelecek.

Erdoğan'dan özür diledi

Türk-Amerikan ilişkilerinde son yılların en büyük sarsıntılarından birine neden olan son özür olayında, Biden Harvard’daki öğrencilere konuşurken aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bölgedeki ABD müttefiklerini IŞİD tehdidinden sorumlu tutmuş ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ki eski bir dosttur, bana dedi ki, siz haklıydınız, çok fazla insanın (Suriye’ye) geçişine izin verdik. Şimdi sınırı mühürlemeye çalışıyorlar” demişti.

"Biden benim için tarih olur”

Bu konuşmanın haber yapılmasının ardından ertesi gün gazetecilere konuşan Erdoğan’ın “Eğer bu tür ifadeler kullandıysa Biden benim için tarih olur” demesinin ardından ise Biden Erdoğan’a telefon açarak özür dilemişti.

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler