HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Başkanı Trump: Putin'e baskı yaptım, inkar etti!

ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi'ni ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesini değerlendirdi. Putin ile ülkesinin ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarını da konuştuklarını kaydeden Trump, "Rusya'nın bizim seçimlere karıştığına dair, iki kez Putin'e baskı yaptım. Şiddetle inkar etti. Ben zaten görüşümü ifade etmiştim." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, G-20 liderler Zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le gerçekleştirdiği görüşmeye ve zirveye ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Trump, "G 20 Zirvesi ABD için büyük bir başarıydı. ABD'nin yaptığı birçok kötü ticaret anlaşmasını düzeltilmesi gerekiyor. Bu bitirilecek" dedi.

"PUTİN'E BASKI YAPTIM"

Trump, ABD seçimlerinde Rus müdahalesine ilişkin de, "Başkan Putin'e iki kez seçim için Rus karışıklığı konusunda baskı yaptım. Şiddetle inkar etti" ifadelerini kullandı.

"YAPTIRIM UYGULANMAYACAK"

Trump, Putin'le gerçekleştirdiği toplantıda yaptırımların kararına ilişkin, "Putin'le gerçekleştirdiğim görüşmede yaptırım konusunu tartışmadık. Ukrayna ve Suriye problemleri çözülene kadar yaptırım uygulanmayacak" diye konuştu.

"YAPICI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA BAŞLAMANIN ZAMANI"

Trump, Suriye krizine ilişkin ise, "Suriye'nin hayatlarını kurtaracak bir ateşkes anlaşmasını müzakere ettik. Şimdi Rusya ile yapıcı bir şekilde çalışmaya başlamanın zamanı" şeklinde konuştu.

ABD'NİN SURİYE POLİTİKASI

Beyaz Saray, ABD'nin Rusya ile üzerinde anlaştığı Suriye'nin güneybatısındaki ateşkesin, bugün yerel saatle 12.00'de yürürlüğe gireceğini, söz konusu çatışmasızlık alanlarının ABD için öncelik oluşturduğunu ve bu anlaşmayla gerçekleşen ilerlemenin ümit vadettiğini açıklamıştı. Son zamanlarda, ABD'nin Suriye'nin güneyinde DEAŞ'a karşı desteklediği Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı birlikler ile rejim yanlısı gruplar arasındaki çatışma giderek şiddetleniyordu. ABD, muhalifleri eğittiği El Tanf kampına yaklaşan rejim yanlısı grupları üç kez hedef alırken, bölgede bir Suriye uçağı ile kime ait olduğu henüz netleşmemiş bir insansız hava aracını düşürmüştü.

AA/İHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler