HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Büyükelçiliği kaynakları Adil Öksüz'ün telefonu ile ilgili detay vermiyor!

ABD Büyükelçiliği kaynaklarından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın Adil Öksüz ile ilgili "ABD o numarayı nereden biliyor" sorusuna yanıt geldi. Gazete Habertürk'ten Bahar Bakır'ın haberine göre; Bozdağ, Öksüz’ün üzerine kayıtlı 2 hat olduğunu belirterek, “Hatlardan biri Öksüz tarafından kullanılıyor. Diğer hat fiilen Öksüz tarafından kullanılmıyor. ABD Konsolosluğu’ndan yapılan arama, fiilen kullandığı telefondan yapılan arama.

ABD Büyükelçiliği kaynakları, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın ABD Başkonsolosluğu’na yönelttiği; FETÖ firarisi Adil Öksüz ile ilgili soruya yanıt verdi.

"BUNUN DETAYLARINI AÇIKÇA KONUŞMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

ABD’li kaynaklar, Habertürk’e “ABD yasaları, bizim, bireysel vize konularıyla ilgili konuşmamızı ciddi ölçüde kısıtlıyor. Ancak ABD’li ve Türk yetkililer, terörle mücadele ve cezai soruşturmalar ile ilgili yakın bir işbirliği yapmaktadır. Bunun detaylarını açıkça konuşmamız mümkün değil” dedi.

NE OLMUŞTU?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, dün, Adil Öksüz'ün ABD Konsolosluğu tarafından aranmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

"ÖBÜR TELEFON YANINDA DEĞİL, BAŞKASI KULLANIYOR"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Adil Öksüz'ün ABD Konsolosluğu tarafından aranmasına ilişkin, "ABD Konsolosluğu fiilen kullandığı bu numarayı nereden biliyor? Öbür telefon yanında değil, başkası kullanıyor, kullanmıyor da olabilir. En son arayan numara ABD Konsolosluğu'ndan yapılan arama. Evrakta hangi telefon numarası varsa onun açıklanması lazım. O telefonu fiilen kullandığını nereden biliyor? Öbür telefonda bir arama gözükmüyor." diye konuşmuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler