HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Büyükelçiliği'nden Yunan hükümetine çağrı

ABD'nin Atina Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Yunanistan'ın ekonomi konusunda verdiği taahhütleri yerine getirmesi gerekiyor" denildi.

ATİNA (AA) Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ABD'nin Atina Büyükelçisi David Pearce'i kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından büyükelçilikten açıklama yapıldı.

"Yunanistan'ın ekonomi konusunda verdiği taahhütleri yerine getirmesi gerekiyor" ifadesine yer verilen açıklamada, Yunanistan'ın, yabancı yatırımcılara daha cazip gelmesi için gerekli reformları yapmasının önemine vurgu yapıldı.

Açıklamada, gerçekleştirilecek reformlarla, ülkenin hem uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmiş olacağı hem de refah düzeyinin artacağı kaydedildi.

Yunan hükümetinin Avrupalı ortakları ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile işbirliği yapmasının önemine işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

"ABD Atina Büyükelçisi David Pearce, Yunan hükümeti yetkilileriyle çok önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Yunan halkının göstermiş olduğu çabaları takdir ediyoruz. ABD'ye göre, Yunanistan'ın yabancı yatırımcıları çekebilmesi için hem idari hem yapısal reformları gerçekleştirmeye devam etmesi gerekiyor."

Açıklamada, ABD ve Yunanistan'ın savunma ve güvenlik konularında yakın işbirliği içinde oldukları, Yunanistan'ın NATO ve Akdeniz bölgelerinde istikrara katkısının önemli olduğu belirtildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler