HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Ramazan etkinliği yapmayı reddetti

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, her yıl Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Ramazan etkinliğini yapmayı reddetti. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliği yaptığı Ramazan etkinliklerine ABD Kongresi üyeleri, müslüman topluluklar, ABD'deki Müslüman ülkelerin diplomatları ve üst düzey yetkilileri katılıyordu. Beyaz Saray yetkilileri geleneksel Ramazan etkinliklerinin bundan sonra sürüp sürmeyeceği konusunda bir açıklama yapmadı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, son 18 yıldır neredeyse her Ramazan ayında ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğini yaptığı Ramazan etkinliğinin düzenlenmesini reddetti.

Reuters'ın haberine göre 1999 yılından bugüne kadar birkaç istisna dışında her yıl ABD Dışişleri Bakanlığı ramazan ayı için iftar veriyor ya da Ramazan bayramı için özel bir merasim düzenliyordu.

Fakat Tillerson, bu yıl Ramazan bayramı için özel bir etkinlik düzenlenmesini reddetti.

Beyaz Saray yetkilileri geleneksel Ramazan etkinliklerinin bundan sonra sürüp sürmeyeceği konusunda bir açıklama yapmadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliği yaptığı Ramazan etkinliklerine ABD Kongresi üyeleri, müslüman topluluklar, ABD'deki Müslüman ülkelerin diplomatları ve üst düzey yetkilileri katılıyordu.

Beyaz Saray, her yıl Hristiyanların, Musevilerin ve Müslümanlar'ın bayramları için etkinlik düzenliyordu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler