HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan Irak itirafı

ABD Genelkurmay Başkanı Joe Dunford, IŞİD'e karşı Irak'ta bulunan ABD askerlerinin danışmanlık yapmadığını orada gerçekten 'savaşıp öldüğünü' söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan Irak itirafı

Sputnik Türkiye'nin haberine göre ABD Genelkurmay Başkanı, hükümet tarafından IŞİDkarşıtı mücadelede yerel güçlere danışmanlık yapmak için Irak’ta olduğu belirtilen ABD askerlerinin bölgede ’savaştığını ve öldüğünü’ söyledi.

ABD Senatosu Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde konuşan Genelkurmay Başkanı Joe Dunford, Deniz Piyadesi Çavuş Louis Carin’le ilgili bir soruya, “Kendisi savaşta öldürüldü” cevabını verdi. Dunford, Carin’le birlikte Irak’ın kuzeyindeki bir karakolda uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen Çavuş Joshua Wheeler’ın akıbetiyle ilgili olarak da aynı ifadeleri kullandı.

Alaska Senatörü Dan Sullivan, Genelkurmay Başkanı’nın “Birliklerimiz dünyanın bir yerinde görev aldıkları zaman askeri operasyon düzenliyorlar mı” sorusuna olumlu yanıt vermesi üzerine şunları söyledi, “Yönetim neden askerlerimiz savaştayken savaşta olmadıklarını söylüyor? Bunun doğru olmadığını tüm ülke bilirken bu çılgın perendeleri atıyor? Genelkurmay Başkanı, biraz önce Ortadoğu’daki neredeyse herkesin savaşta olduğunu söyledi. Biz onların savaşta olduğunu biliyoruz; neden ABD halkına da onların savaşta olduğunu söylemiyoruz?”


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler