HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD, gizli belge sunacak

Amerikan hükümeti, Irak'taki muhtemel kitle imha silahlarının bulunduğu depolarla ilgili gizli servis bilgilerini bu hafta sonu BM silah denetçilerine vermeye hazırlanıyor.

ABD, gizli belge sunacak

Bu arada Amerika'nın Ocak ayı başında Irak'a saldırmayı tasarladığı da gelen haberler arasında. Amerikan hükümet çevreleri Başkan George W. Bush'un iç politikada ve uluslararası alanda meydana gelen gelişmeleri gerekçe göstererek Ocak ayında çıkacağı Afrika gezisini ertelemesini, Irak harekatının yaklaştığı şeklinde yorumluyor. Kabil'deki Amerikan birliklerini ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Richard Myers de, Amerikan askerlerinin emir verilmesi halinde Irak harekatına hazır olduğunu söyledi.

Öte yandan BM silah denetçilerinin Şefi Hans Blix, Irak'ta süren silah denetimleri ile ilgili BM Güvenlik Konseyi'ni, 9 Ocak'ta yeniden bilgilendirecek. Blix ve Uluslararası Atom Enerji Kurumu'nun Başkanı Muhammed El Bardayi'nin Konsey'in aynı oturumunda, Irak'ın silah bildirimi hakkında en son değerlendirmelerini de sunması bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler