HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD güçlerinin bulunduğu havaalanına saldırı

Somali'de Eş-Şebab örgütünün, ülkenin güneyindeki Aşağı Şabel ilinde Afrika ve ABD güçlerinin konuşlandığı Baledogle Havaalanı'nı roketle vurduğu bildirildi. Örgüte ait Endülüs isimli siteden yapılan yazılı açıklamada, Baledogle Havaalanı'nın iç kısmı ile çevresinin 35 roketle vurulduğu, saldırıda can ve mal kaybı yaşandığı belirtildi ancak ayrıntılı bilgi verilmedi.

ABD güçlerinin bulunduğu havaalanına saldırı

Somalili bir askeri kaynak ise roketlerin askeri bölge sınırları içine değil, ABD ve Afrika güçlerine ait askeri üssün yakınlarına düştüğünü kaydetti.

Somali ya da ABD'li yetkililerden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Baledogle Havaalanı'nda bulunan ABD güçleri, Somali güçlerini eğitiyor. Havaalanı ayrıca, Şebab örgütünün mevzilerine hava saldırıları düzenleyen insansız hava araçlarının (İHA) kalkış noktası olarak faaliyet gösteriyor.

EŞ-ŞEBAB TEHDİT ETMİŞTİ

Eş Şebab Sözcüsü Şeyh Ali Mahmut Rage, "Batı kültürünün savunacağı türden eğitime" dahil olan herkesin bunun sonuçlarına katlanacağını söyledi.
Rage, İslami usullere göre eğitim vermeyen diğer okulların ahlaksız olduğunu ve Batı ülkelerine göçü özendirdiğini öne sürdü.

Somali Enformasyon Bakanı Abdirahman Omar Osman da BBC'ye yaptığı açıklamada, Eş Şebab'ı çocukların beynini daha rahat yıkayabilmek için "eğitim haklarını engellemekle" suçladı.

Eş Şebab, özellikle genç ve kadınları kullanarak eğitim kurumlarını hedef alan saldırılar düzenliyor.

AA/BBC


En Çok Aranan Haberler