HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Havayolları yolculara çifte bilet sattı, uçakta insanları sürükledi

ABD'nin en büyük hava yolu şirketlerinden United Airlines, çifte bilet sattığı 'overbook' yolcuları inmeye ikna edemeyince yerde sürükleyerek uçaktan attı. Amerikan United Havayolları'nda, bilet iptallerine karşı uçak doluluğunu korumak için uygulanan ve overbook olarak bilinen çifte bilet satışı skandalla sonuçlandı. Chicago uçağında 4 yolcunun fazla olduğunu söyleyen şirket yetkilileri, önce gönüllü inmek isteyenlere 800 dolar tazminat ödeyeceğini duyurdu

United Airlines adlı ABD'nin en büyük havayolları, uçuş tarihinde skandal olarak hatırlanacak bir olaya imza attı! Firma, çifte bilet sattığı yolcuları sürükleyerek uçaktan attı. Tek oturan ve doktor olduğunu söyleyen Asya kökenli olan inmemekte direnen yolcuya, uçakta, kabul edilmeyecek türden bir muamele yapıldı. Talihsiz adam, polis nezaretinde şirketin güvenlik görevlilerince darp edilip, yerde sürüklenerek zorla uçaktan indirildi.

CEP TELEFONUYLA SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

United'ın 3411 uçuş sayılı uçaktaki olay diğer yolcular tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi, sosyal medyada yayılan görüntüler çok kısa süre içerisinde sosyal medya sitelerinde büyük tepki gördü

Amerikan havayolundan yapılan açıklamada ise sadece "Fazla rezervasyon için özür dileriz" denildi, ancak yapılan kötü muamele için herhangi bir açıklama yapılmadı.

'SADECE ASYALI OLDUĞU İÇİN...'

Öte yandan diğer yolcuların cep telefonları aracılığıyla çekile ve yolcunun sadece Asyalı olduğu için bu muameleye maruz kaldığı iddia edildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler