HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD ilk kez Bağdat yakınlarını bombaladı

IŞİD'e karşı koalisyonun oluşmasının ardından ABD ilk kez Irak'ta Bağdat yakınlarındaki IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları düzenledi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı "Artık sadece kendi vatandaşlarımızı korumanın ötesine geçiyoruz" dedi.

ABD ilk kez Bağdat yakınlarını bombaladı

Irak - Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı koalisyonun oluşturulmasının ardından ABD'nin ilk kez Irak'ta Bağdat yakınlarındaki IŞİD hedeflerine yönelik hava operasyonları düzenlediğibelirtildi.

Fransız AFP haber ajansına bilgi veren ABD'li yetkililer Bağdat yakınlarında ve Şengal dağı çevresindeki IŞİD hedeflerinin vurulduğunu söyledi.

ABD'nin daha önce düzenlediği hava operasyonları daha çok IŞİD'e karşı çatışan Kürt güçlerine hava desteği niteliğindeydi. Musul barajı ve Şengal dağındaki hava bombardımanları da daha çok defansif operasyonlar olarak görülüyordu.

Ancak ABD'nin son hava operasyonlarının daha ofansif olduğu ifade ediliyor. IŞİD militanlarının Bağdat'a doğru ilerlememesine karşın ABD'nin buradaki hedefleri vurduğu söyleniyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bağdat'ın güneybatısında gerçekleştirilen hava bombardımanı kendi vatandaşlarımızı korumanın ötesine geçen ilk operasyondu" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün Paris'te düzenlenen IŞİD'e karşı mücadele zirvesine katışmıştı. Zirvenin ardından 30 ülkenin askeri çabalara destek vereceği açıklanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler