HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD kar fırtınasını bekliyor

ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerinde beklenen kar fırtınası yüzünden 6 bin 100 uçak seferi iptal oldu. THY'nın bugün gerçekleştirilecek İstanbul-New York seferinin karşılıklı olarak iptal edildi.

ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerini etkilemesi beklenen kar fırtınası sebebiyle New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island ve Massachusetts eyaletlerinde acil durum ilan edildi. Belli saatlerin dışında trafiğe çıkanlara ceza kesilecek.

Başta Massachusetts, New York ve Connecticut eyaletlerinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle kar kalınlığının 1 metreyi bulabileceği belirtildi. Boston kentindeki Logan Havalimanı’nın, yerel saatle 19:30’dan itibaren gelen ve giden uçak seferine kapatılacağı duyuruldu.

Bölgede yaşayanlar Pazartesi akşam saatlerinden sonra etkili olması beklenen kar fırtınasının tipiye dönüşmesi, yolların kısa sürede kapanmasına neden olabileceği konusunda uyarıldı. Fırtınanın, kara ve havayolu ulaşımını olumsuz etkileyeceği, elektrik kesintilerine yol açabileceği belirtilerek vatandaşların hazırlıklı olması istendi.

THY'NİN NEW YORK VE BOSTON SEFERİ İPTAL EDİLDİ

ABD'yi bir süredir etkisi altına alan ve önümüzdeki 24 saat içinde de ülkenin kuzeydoğu eyaletlerinde beklenen şiddetli kar fırtınası nedeniyle Türk Hava Yolları’nın (THY) bugün gerçekleştirilecek New York ve Boston seferleri iptal edildi.

THY resmi internet sitesinde yapılan açıklamada karşılıklı olarak iptal edilen seferler için verilen bilgide şöyle denildi:

“Bu sabah İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan New York John F Kennedy havalimanına saat 07.25’de kalkması gereken TK0003 ile, karşılığı olan New York John F Kennedy’den İstanbul Atatürk Havalimanı’na yerel saatle 05.45’de kalkması gereken TK0004 seferleri iptal edildi.

Aynı şekilde bugün İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Boston Logan Intl. Havalimanına saat 14.00’de kalkması gereken TK81 seferi ile karşılığı olan Boston Logan Intl. Havalimanı’ndan İstanbul Atatürk Havalimanı’na yerel saatle 15.35(28.01.2015) kalkması gereken TK 82 seferleri iptal edildi.”

THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bugünkü Boston ile New York seferlerinde değişiklik olmasının öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu THY'nin resmi internet sitesinden veya "444 0 849" numaralı çağrı merkezinden öğrenmelerini istendi.

Bu arada bugün İstanbul’dan Boston’a gidecek olan eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in de bu seyahatini iptal ettiği öğrenildi.

BM'deki programlar iptal edildi

Meteoroloji yetkililerinin açıklamasında New York'ta kar kalınlığının 45 ila 60 santimetre arasında olacağı, Long Island ve Connecticut'ın bazı yerlerindeki 90 santimetreyi bulacağı aktarıldı.

Boston Belediye Başkanı Martin Walsh, düzenlediği basın toplantısında şehirde Salı ve Çarşamba günleri okulların tatil edildiğini duyururken, halka evlerinde kalmaları uyarısında bulundu.

Öte yandan merkezi New York'ta bulunan Birleşmiş Milletler'deki tüm programın fırtına nedeniyle iptal edildiği, CIA Başkanı John Brennan'ın Dış İlişkiler Konseyi'nde (CFR) yapacağı ve New York'taki yabancı gazetecilerin canlı bağlanacağı basın toplantısının ertelendiği bildirildi.

Kar fırtınası ayrıca Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) bu akşam New York'ta oynanacak Brooklyn Nets-New York Knicks maçının da iptal edilmesine neden oldu.

Okullar tatil edildi

Fırtınanın etkili olacağı New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island ve Massachusetts eyaletlerinde okulların bugün tatil olduğu bildirildi. Bazı eyaletler, okulların çarşamba günü de tatil edilebileceğini açıkladı.

Ulusal Hava Dairesi verilerine göre yer yer saatte 100 km hıza ulaşacak fırtına da 40 milyon insanı etkileyecek.

Amerikalılar alışveriş merkezlerine akın etti

Son yılların en büyük kar fırtınasını bekleyen Amerikalılar hazırlıklarına devam ediyor. İnsanlar en az birkaç günlük yemek ihtiyacını karşılamak için alışveriş merkezlerine akın etti. Meteoroloji uzmanları kuzeydoğu eyaletlerinde etkili olacak fırtınanın elektrik kesintilerine neden olabileceğini, ona göre önlem alınması gerektiğini ifade etti. Wal-mart gibi büyük alışveriş merkezlerinde satılacak suyun kalmaması dikkat çekti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler