HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Odierno’dan Orgeneral Hulusi Akar’a ödül

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ray Odierno, Washington’ı ziyaret eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar’a liyakat nişanı verdi.

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Odierno’dan Orgeneral Hulusi Akar’a ödül

Ödülün Akar’ın Suriye konusundaki tutumu ve Türkiye ile ABD askeri kuvvetlerinin işbirliğine sağladığı katkılardan dolayı verildiği açıklandı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, geçen sene Türkiye'yi ziyaret eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ray Odierno’nun davetlisi olarak geldiği Washington’da liyakat nişanı aldı. Odierno’nun takdim ettiği ödül için Washington’daki Fort Myer askeri üssünde düzenlenen törene 100’e yakın üst düzey askeri yetkili katıldı.

Cuma gününe kadar Washington’a kalacağı açıklanan Akar için yapılan seremonide ödülün Akar’a Türk Kara Kuvvetleri’nin başarılı bir şekilde yeniden yapılandırmasını sağladığı, Türk ve Amerikan kuvvetleri arasında bir koordinasyon oluşturduğu, Suriye konusunda sergilediği tutum, Türk ve Amerikan özel kuvvetleri arasında daha geniş bir işbirliği geliştirilmesine katkı sunduğu için verildiği belirtildi.

Akar, askeri üssün Conmy Hall salonundaki yarım saatlik merasimin ardından, üssün bitişiğinde yer alan Arlington Askeri Mezarlığı’na bir saygı ziyaretinde bulundu. Ve burada Meçhul Asker anıtına çelenk koydu. Ardından da toplantılar için Pentagon’a geçti.

DEMPSEY YOK WINNEFELD VAR

Diplomatik kaynaklar, resmi ziyaret kapsamında iki ülke Kara Kuvvetleri arasındaki rutin askeri işbirliği, karşılıklı eğitim, öğretim ve tatbikatlara katılım konularının görüşüleceğini belirtti. Hürriyet’e bilgi veren yetkililer, Amerikan Kara Kuvvetleri’nin istihbarattan sorumlu G2 biriminin organize ettiği programda Suriye’nin de ele alınmasının şaşırtıcı olmayacağını aktardılar.

Pentagon’daki programda Akar’ın Amerikan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey ile görüşmeyeceği belirtildi. Ancak Türk komutanın Amerikan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral James Winnefeld’ın ofisine bir ziyarette bulunacağı açıklandı.

GELECEĞİN BAŞKANLARI MI

Akar’ın Washington ziyaretinin başka bir çarpıcı boyutu ise eğer sıra dışı bir durum oluşmazsa iki ülkenin Genelkurmay Başkanları’nın bu sene değişecek olması. Ve hem Akar’ın hem de onu davet eden Odierno’nun isimlerinin, Genelkurmay Başkanlığı için geçmesi.

Akar’ın Ağustos’taki askeri şurada, Washington’a Mayıs 2012’de resmi bir ziyarette bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in yerini alması bekleniyor.

Orgeneralliğe 2008’de yükselen ve 3.5 yıldır da kuvvet komutanlığı yapan Odierno’nun şansı Akar’ınki kadar yüksek değil. Ayrıca Başkan Obama ile uyumlu çalışıp çalışamayacağına dair de soru işaretleri var. Ancak Amerikan Kongresi’nde güçlü bir desteği olan Odierno’nun da bu sene görevde dördüncü yılını dolduracak olan ve Obama tarafından teamül gereği bir daha aday gösterilmeyecek Dempsey’nin yerini alabileceği belirtiliyor. (Hürriyet)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler