HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD- Kuzey Kore krizi: 2 saatlik mesafedeler!

Kuzey Kore-ABD geriliminde son perde... ABD'nin Kore Yarımadası'na gönderdiği USS Carl Vinson ve diğer savaş gemileri, Güney Kore ve Japon filolarıyla buluştu. ABD'nin bütün dünyayla 'dalga geçercesine' Kore Yarımadası'na gönderdiğini duyurduğu USS Carl Vinson ve diğer savaş gemileri sıcak bölgeye yalnızca iki saat uzaklıkta. Pasifik Komutanı Amiral Harry Harris, taarruz filosunun çarşamba günü Filipin Denizi'nde olduğunu ve Kuzey Kore'ye iki saat saldırı mesafesinde bulunduğunu açıkladı.

Kuzey Kore ve ABD arasında sular ısınıyor, gerilim daha da artıyor. ABD donanmasının internet sitesinde paylaşılan fotoğraflarda, Güney Kore ve Japon savaş gemilerinin USS Carl Vinson'la birlikte seyrettiği görülüyor. Kuzey Kore'nin nükleer tehditlerine karşı gövde gösterisi için bölgeye gönderilen filo, Busan limanına demirleyen nükleer denizaltı USS Michigan'a katılacak.

ÜÇ ÜLKE BİR TATBİKATTA

Üç ülke, kısa süre içinde birlikte büyük bir tatbikata başlayacak. Fotoğraflarda ayrıca bazı helikopterlerin atış yaptığı yer aldı.

FÜZE SAVUNMA SİSTEMİ HAYATA GEÇİYOR

Amiral Harrs, Güney Kore'de kurulumuna başlanan Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) füze savunma sisteminin birkaç gün içinde hazır olacağını ve Kuzey Kore'den gelebilecek saldırılara karşı koyacağını da söyledi.

Washington, son haftalarda Çin üzerinden Kuzey Kore'ye baskı kurmayı denedi ancak bu adım henüz sonuç vermiş görünmüyor.


En Çok Aranan Haberler