HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD ordusundaki Türk asıllı askerin esrarengiz ölümü

Amerikan ordusunda askerlik yapan Okan Murat Çetinbağ’ın evinde aniden ölmesi üzerine ABD Ordusu Adli Soruşturma Komutanlığı soruşturma başlattı.

ABD ordusundaki Türk asıllı askerin esrarengiz ölümü

ABD’nin Şikago şehrinde yaşayan ve Amerikan vatandaşı olan Okan Murat Çetinbağ (24), Alaska eyaletindeki “Joint Base Elmendorf Richardson” askeri karargahında görevliydi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Türk asıllı genç teğmen Çetinbağ, 7 şubat akşamı karargahın bulunduğu Anchorage şehrindeki evinde, arkadaşları ile birlikte gece dışarı çıkmak üzere evden ayrılmadan önce eşi Jazzmine ve 2 yaşındaki kızı Abbey Laine’ı öptü. Ancak, evden çıkmadan önce bayılarak kendisinden geçti. Acilen hastaneye kaldırılan Çetinbağ, 3 gece kaldığı komadan sonra yaşamından ümit kesilerek yaşam destek ünitesinden çekilerek vefat etti.

ABD ordusu sözcülüğünden yapılan açıklamada; Çetinbağ’ın neden öldüğü, evden çıkmadan önce başına ne geldiği konusunda henüz bir bilgi verilmezken, soruşturmanın başladığı ve bir açıklama yapmak için daha erken olduğu belirtildi.

2010 yılında Afganistan’da denizci komandosu olarak konuşlandırıldığı belirtilen Çetinbağ’ın, Georgia Eyaletindeki Fort Benning üssünde “Hava indirme” eğitimi aldıktan sonra, ocak 2013’de Alaska’da görevlendirildiği kaydedildi.

Çetinbağ’ın cenaze töreninin ay sonunda Şikago’da yapılıp burada defnedilmesi için hazırlıkların başladığı da belirtildi.

dünyadan haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler