HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD: PKK ile YPG arasında fark var

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ey Amerika, PYD de YPG de bal gibi terör örgütüdür" açıklamasına yanıt verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner "PKK ile YPG arasında bir bağ görmüyoruz" dedi.

ABD: PKK ile YPG arasında fark var

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "PYD de YPG de bal gibi terör örgütüdür" açıklamasına yanıt verdi.

Tıklayın - Erdoğan: 'Ey Amerika, PYD de YPG de bal gibi terör örgütüdür'

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, "PKK ile YPG arasında fark var. PKK terör örgütü ama, YPG ile ilgili Türkiye ile aynı görüşte değiliz" dedi.

Erdoğan, ABD yetkililerinin "PYD'yi terör örgütü olarak görmüyoruz" şeklindeki açıklamalarına şöyle tepki göstermişti:

"Ey Amerika! Size kaç kere söyledim. Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ve YPG ile mi berabersiniz?''

"Biz Amerika'ya diyoruz ki bu terör örgütüdür. Amerikanın yetkilileri kalkıyor 'Hayır biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz' diyor. Bize ne PYD'yi, ne YPG'yi tanıtabilirsiniz. Biz hepsini iyi tanıyoruz. DAEŞ'i de iyi biliriz. Ama siz tanıyamadığınız için bölge kan gölüne döndü. Bu nasıl ortaklık anlamak mümkün değil."

'Biz bağ görmüyoruz'ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün Kobani'yi ziyareti, Ankara'nın tepkisi çekmişti.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Erdoğan'ın sözlerinin hatırlatılması üzerine "Türkiye, PKK ile YPG arasında bir bağ görüyor. PKK'nın terör örgütü olduğu konusunda biz çok açık olduk. Ancak biz PKK ile YPG arasında bir bağ görmüyoruz" dedi.

Sözcü yardımcısı Türkiye'nin kaygılarını anladıklarını ve bu konudaki görüşmelerin süreceğini belirtti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler