HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD, Rakka saldırısında IŞİD militanı 'Cihatçı John'u hedef aldı

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'de Rakka'ya yönelik hava saldırılarında 'Cihatçı John' olarak bilinen IŞİD militanı Muhammed Emwazi'nin hedef alındığını söyledi. Emwazi, IŞİD'in yayınladığı videolarda Batılı rehineleri öldürürken görülüyordu.

ABD ordusunun Suriye'ye yönelik hava saldırılarında 'Cihatçı John' olarak bilinen İngiltere vatandaşı IŞİD militanı Muhammed Emwazi'yi hedef aldı.

ABD Savunma Bakanlığı basın sözcüsü Peter Cook açıklamasında hava saldırısında Rakka'nın vurulduğunu söyledi ve saldırının sonuçlarına dair değerlendirmenin daha sonra yapılacağını belirtti.

Sözcü, Emwazi'nin ölüp ölmediğinin ise henüz bilinmediğini ifade etti.

'Cihatçı John' olarak bilinen IŞİD militanı Emwazi, örgütün paylaştığı videolarda Amerikalı gazeteciler Steven Sotloff, James Foley, Amerikalı yardım kuruluşu çalışanı Abdülrahman Kassig, İngiliz David Haines ve Alan Henning ile Japon gazeteci Kenji Goto'nun da aralarında olduğu rehineleri, başlarını keserek öldürürken görülüyordu.

CNN'e konuşan ABD'li bir yetkili araç vurulduğunda Emwazi'nin içeride olduğunu bildiklerini belirtti. Bir başka üst düzey ABD'li yetkili ise saldırının 'ısrarlı bir takibin ardından' gerçekleştiğini ve Emwazi'nin vurulduğuna emin olduklarını belirtti.

AĞUSTOS'TA VİDEOYLA ORTAYA ÇIKMIŞTI

İngiliz Mail on Sunday gazetesi geçen Ağustos ayında "Cihatçı John" ait görüntüler yayınlamıştı. 1 dakika 17 saniyelik videonun yayınlanan 8 saniyelik bölümünde IŞİDcelladı, "kafa kesmeye devam edeceğini" söylerken görülüyordu. Cep telefonuyla çekildiği anlaşılan görüntülerin kayıt yerinin Suriye'nin Deyr ez-Zor kenti olduğu anlaşılıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi, 'Cihatçı John' lakabıyla tanınan IŞİD militanı Muhammed Emwazi'nin çocukluk fotoğrafını yayınlamıştı.

BBC Türkçe'nin haberine göre; İngiltere Başbakanlık sözcüsü "ABD'nin Muhammed Emwazi'nin hedef alındığı hava saldırısına ilişkin açıklamasından haberimiz var. Onlar gibi biz de şu aşamada daha fazla yorum yapmayacağız" dedi.

Dünyayı sarsan infaz videolarında görülen Muhammed Emwazi'yle ilgili bugüne dek birçok bilgi ortaya çıkarıldı.

Henüz altı yaşındayken ailesiyle birlikte Kuveyt'ten İngiltere'ye göç ettiği bilinen Emwazi, arkadaşları tarafından "sessiz, popüler ve futbolla ilgili" bir çocuk olarak nitelendirilmişti.

O İHA İNCİRLİK'TEN Mİ KALKTI?

CNN'e konuşan ABD'li bir yetkili araç vurulduğunda Emwazi'nin içeride olduğunu bildiklerini belirtti. Bir başka üst düzey ABD'li yetkili ise saldırının 'ısrarlı bir takibin ardından' gerçekleştiğini ve Emwazi'nin vurulduğuna emin olduklarını belirtti.

CNN ve Washington Post, yetkililere dayandırdığı haberlerinde Emwazi'nin insansız hava aracıyla (İHA) vurulduğunu aktardı. Adana'daki İncilik Hava Üssü'nden kalkan ABD'ye ait insansız hava araçlarının IŞİD'e yönelik operasyonlara katıldığı biliniyor

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler