HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD: Suriye konusunda Rusya ile temel prensiplerde anlaştık

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, başta Suriye'de bir geçiş yönetimi olması gerektiği konusu olmak üzere bir dizi temel prensip hakkında Moskova'yla mutabakata vardıklarını söyledi.

ABD: Suriye konusunda Rusya ile temel prensiplerde anlaştık

New York'ta düzenlenen BM Genel Kurulu'nda Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşen Kerry, yarın bir kez daha biraraya geleceklerini ifade etti.

Kerry, üzerinde mutabakata varılan temel prensipleri özetlerken "Suriye'nin bütünlüğünü koruması gerektiğinde uzlaştık. Ayrıca seküler bir yönetim ve IŞİD'le mücadele konularında da mutabakat sağladık. Suriye'de bir geçiş dönemine ihtiyaç olduğu konusunda da hemfikiriz" dedi.

ABD'de yayın yapan MSNBC televizyon kanalına konuşan Kerry, detaylar konusunda ise öncelikli olarak varil bombalarına değindi.

Suriye ordusunun kullandığı varil bombaları, bugüne kadar çok sayıda sivilin ölümüne yol açtı.

Beşar Esad yönetimine varil bombalarının kullanılmaması yönünde baskı yapılması gerektiği görüşünün Rusya'ya aktarıldığını belirten Kerry, "Bunun karşılığında ABD de bir şeyler yapabilir" dedi.

Yine MSNBC'ye konuşan Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest de Rusya'yla temel konular üzerinde bir anlaşma zemini oluşmasının olumlu olduğunu ifade etti.

Sözcü Earnest "Suriye'de bir geçiş döneminin gerekliliği üzerinde uzlaşma bir başlangıçtır" dedi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler