HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Suriye'de IŞİD'i vurdu

ABD, 5 Arap ülkesinin desteğiyle, Suriye'deki IŞİD hedeflerini ilk kez vurdu. Türkiye operasyona destek vermedi. İşte, 20 noktaya düzenlenen saldırılara ilişkin görüntüler...

Rakka'da bugün sabaha karşı örgüte ait karargahlara 2 düzine saldırı gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Saldırıyı Pentagon doğrularken, operasyonda Tomahawk füzeleri, saldırı ve bombardıman uçaklarının kullanıldığı belirtildi. Saldırıya Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de katıldığı kaydedildi. IŞİD militanları, Rakka üzerinde İHA'ların dolaştığını belirtirken, bazı iddialara göre Türkiye sınırının dibindeki Tel Abyad'da saldırılarda hedef alındı.

Operasyondan saatler önce Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ABD'nin IŞİD'e yönelik saldırılarının emellerine dair kaygısını dile getirmişti. Suriye daha önce IŞİD'e kendisine danışılmadan yapılacak operasyonları 'saldırı' sayacaklarını açıkladı. Ancak bombardıman devam ederken, Suriye hava savunması karşılık vermedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de dün Suriye'nin onayı olmadan ABD'nin IŞİD hedeflerini vurmasının uluslararası hukukun ihlali sayılacağını belirtmişti.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Pentagon Sözcüsü John Kirby, "ABD ordusu ve partner ülkelerin güçlerinin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak, Suriye'deki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristlerine karşı askeri eylemde bulunduğunu teyit edebilirim” dedi.

Operasyon şu anda devam ettiği için konuyla ilgili daha fazla detay veremeyeceğini belirten Kirby, "Bu hava saldırılarının kararı, Başkomutan'ın yetkisi altında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı komutanınca bugünün erken saatlerinde verildi. Konuyla ilgili daha sonra daha fazla detay vereceğiz” diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler