HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'ABD Suriye’den ve Irak’tan Yemen’e militan sevk ediyor'

Yemen’in iktidardaki Genel Halk Kongresi partisinin liderlerinden Muhammed Enam, ABD’nin Yemen’deki durumu etkilemek için Suudi Arabistan’ın liderliğindeki uluslararası koalisyon güçlerine desteğini artırdığını ve ayrıca Suriye’den ve Irak’tan Yemen’e militan gönderdiğini söyledi. Enam, Kongrenin Suudi Arabistan'a ve Yemen'in eski cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur al-Hadi'ye desteğin sonuçları konusunda Trump'ı uyardıklarını kaydetti.

'ABD Suriye’den ve Irak’tan Yemen’e militan sevk ediyor'

Enam, "ABD Yemen'deki savaşta çoktandır yer alıyor. 2015'in martından bu yana Suudi Arabistan'a askeri destek sağlıyor. Muhtemelen kadın ve çocukların hayatını kaybettiği saldırılar, ABD'nin savaşa müdahalesini artırması için resmi bir sebep oldu. Resmiyette El Kaide ve IŞİD teröristleriyle mücadele çağrısı yapıldı, ancak ABD, bu teröristleri aynı Suriye ve Irak'ta yaptığı gibi Yemen'de de destekliyor" dedi.

Yemenli politikacı, "Suudi Arabistan, ABD'li siyasilerin ellerinde yalnızca bir enstruman. Her iki tarafın eylemleri, siyasi çıkarlarının hayata geçirilmesini amaçlıyor. Teröristlere karşı gerçek savaşı ancak Yemenliler yürütür" ifadelerini kullandı.

Enam, Kongrenin Suudi Arabistan'a ve Yemen'in eski cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur al-Hadi'ye desteğin sonuçları konusunda Trump'ı uyardıklarını söyledi. Enam, ABD'nin terör örgütlerini kurmasının ve destek vermesinin nedenlerinden birinin de Rusya'nın çıkarlarına saldırmak olduğunu öne sürdü.

Daha önce Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ı ziyaret eden ABD Savunma Bakanı James Mattis, "Yemen'de hayatını kaybeden masumların sayısına bakarsak, savaşa son vermenin gerekli olduğu sonucuna kolaylıkla varırız" demişti.

(Sputnik)


En Çok Aranan Haberler