HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Suriyeli muhaliflerin eğitimi için 400 asker gönderiyor

ABD, Suriyeli muhaliflerin eğitilmesi için bölgeye 400 asker gönderecek. Suriyeli muhaliflerin hangi ülkede eğitileceği ise henüz netlik kazanmadı.

ABD Suriyeli muhaliflerin eğitimi için 400 asker gönderiyor

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Steve Warren, IŞİD'e karşı mücadele edecek Suriyeli muhalifleri eğitmek için bölgeye 400 asker göndermeyi planladığını açıkladı.

Suriyeli muhaliflerin eğitilmesi için ABD Suriye özel temsilcisi Daniel Rubinstein ile ABD'li general Michael Nagata'nın bu hafta içerisinde İstanbul'da Suriye muhalefeti temsilcileriyle bir araya geldiği belirtildi.

IŞİD'e karşı mücadele edecek Suriyeli muhaliflerin eğitimine önümüzdeki ilkbahar aylarında başlanması bekleniyor. Ancak eğitim için henüz bir ülke belirlenmedi.

ABD'li albay Steve Warren, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın Suriyeli muhaliflerin eğitilmesine ev sahipliği yapma teklifinde bulunduklarını hatırlattı.

Irak ve Suriye'de hava operasyonlarıyla IŞİD'i zayıflatmaya çalışan ABD, örgütün bölgeden tamamen silinmesi için kara harekatının şart olduğunu düşüyor.

ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD'le yıllarca sürecek mücadelede Suriyeli muhaliflerin eğitilmesinin önemli olduğunu ifade ediyor.

İLK YIL 5 BİN MUHALİF EĞİTİLECEK

Pentagon ilk yıl 5 bin Suriyeli muhalifi eğitmeyi hedefliyor. Suriye'nin kuzeyini IŞİD'den kurtarmak için ise, 15 bin Suriyeli muhalifin eğitilmesi planlanıyor.

IRAK'TA 3 BİN EĞİTMEN VAR

ABD Başkanı Obama, Irak'ta IŞİD'le mücadelede Irak ordusuna ve Peşmergeye eğitim vermek için 3 bin ABD askerini bölgeye göndermişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler