HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD, Suriye'ye saldırı başlattı

Pentagon Suriye rejimine ait bir hava üssüne 50'den fazla Tomahawk füzesi fırlattığını açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı'dan (Pentagon) yapılan son dakika açıklamasına göre, Suriye rejimine ait bir hava üssüne 50'den fazla Tomahawk füzesi fırlatıldı. Suriye Devlet Televizyonu, saldırıyı 'saldırganlık' olarak tanımlarken, ABD saldırısı sonrasında kayıplar yaşandığını açıkladı. Humus Valisi Talal el Barazi, hava üssüne yapılan saldırının IŞİD terör örgütünün yararına olduğunu kaydetti.

Pentagon'da gazetecilere açıklama yapan askeri bir yetkili "Suriye rejimine ait bir hava üssüne ait 50'den fazla Tomahawk füzesi fırlattık.” dedi. Füze saldırısının Akdeniz'de konuşlandırılan bir ABD askeri gemisinden yapıldığı kaydedildi.

ABD'nin Suriye rejimine yönelik düzenlediği saldırıyla ilgili açıklama yapan Pentagon görevlisi, ABD füzelerinin Han Şeyhun’un güneyinde yer alan Şaryat hava üssünü hedef aldığını, uçaklar, pistler ve yakıt noktalarının vurulduğunu bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi: "Vurulan üssün kimyasal saldırıların yapıldığı üs olduğunu düşünüyoruz. Bir sonraki talimata kadar yaptıklarımız bununla sınırlı olacak."

20'den az füze isabet etti

Suriye'den askeri bir yetkili yaptığı açıklamada, çok sayıda Tomahawk füzesinin Humus şehrine düştüğünü belirterek, saldırının kayıplara neden olduğunu söyledi.

Suriye kaynaklarından edinilen bilgiye göre, atılan Tomahawk füzelerinden Şayrat Hava Üssü'ne 20'den az füze isabet sağladı.

Suriye devlet televizyonu, "saldırganlık" olarak tanımlanan ABD'nin füze saldırısı sonucu kayıplar yaşandığını duyurdu. Suriyeli bir askeri kaynak, füze saldırısında yaklaşık 70 füze kullanıldığını açıkladı.

Humus Valisi: Saldırı, IŞİD'in yararına

Humus Valisi Talal el Barazi, hava üssüne yapılan saldırının IŞİD'in yararına olduğunu kaydetti ve "Üste kurtarma operasyonu sürüyor" dedi.

HM


En Çok Aranan Haberler